TikTokerka radí mladým ľuďom, ako sa zamestnať: TOTO je podľa nej najdôležitejšie

Zdroj: Instagram/erinmcgoff

Absolventi a mladí ľudia niekedy mávajú problém zamestnať sa. Nevedia, čo by chceli v živote robiť, no problémy im robia aj samotné pohovory. Toto využila TikTokerka Erin McGoff, ktorá na svojom profile radí, čo (ne)robiť.

Jej videá nesleduje len generácia Z, aj keď je pravdou, že TikTok najviac využívajú ľudia medzi 18 až 24 rokov. Praktické tipy a rady si ale môžu od Erin zobrať aj starší používatelia. Niektoré videá majú stovky tisíc až milióny zobrazení a stali sa virálnymi. 

Ako sa správať na pracovnom pohovore? 

Erin často hovorí o tom, ako si hľadať novú prácu a čo robiť na pracovnom pohovore, aby to vyšlo dobre. Ako odpovedať na to, keď máte hovoriť o sebe? V žiadnom prípade by ste nemali byť nepripravení. Vopred si pripravte pár viet o tom, prečo ste vhodným kandidátom pre túto pozíciu. Zamerajte sa na štúdium alebo predošlé pracovné skúsenosti, ktoré sú dôkazom toho, že máte dostatočnú kvalifikáciu. 

@erinmcgoff lol why are the simple questions always the hardest to answer, though! 😭 But don’t worry, I got you with my simple, 3-part template: 1️⃣ Past 2️⃣ Present 3️⃣ Future ❌ Don’t ~Ramble ~Repeat your resume verbatim ~Bad-mouthing previous employers/coworkers/clients ~Dwelling on irrelevant information ~Overshare ~Be unprepared ~Be vague ~Brag (but do be confident) ✅ Do: ~Tell a story. ~Add in some humor, self-deprecation & levity. ~Describe their next ideal hire. ~Use keywords from the job description. ~Talk about your future ambitions. ❌ Don’t describe yourself ✅ Describe their next favorite hire 📚 if there’s one thing humans love, it’s a good story. Script yours out, practice it, me memorize it! You got this! 👏 #career #careertok#careertiktok #careeradvice #careercoach #hrtiktok #resume #resumetips #coverletter #interview #job #work #jobinterview #jobinterviewtips #jobinterviewquestions #weakness #howto #learnontiktok #edutok #college #intern #internship #tiktoktaughtme #interviewtips #interviewquestions #wfh #remotejob #salary #salarynegotiation #1min#longervideo #longervideos ♬ original sound - AdviceWithErin✨

V prípade nevhodných otázok týkajúcich sa vášho vzťahu, detí alebo zdravia, nemusíte odpovedať. Radšej sa upriamte na danú pozíciu a to, čo môžete firme ponúknuť. Ak sa vás opýtajú, prečo sa uchádzate o danú pozíciu, zamerajte sa na benefity, ktoré tá spoločnosť ponúka a ktoré sú vám naozaj sympatické. 

Na otázku, koľko by ste chceli zarábať, sa nefixujte na jedno konkrétne číslo, ale radšej uveďte rozpätie. Mohlo by sa stať, že by ste si vypýtali menej, než vám pôvodne chceli ponúknuť. Preto sa nebojte povedať aj vyššie číslo. 

@erinmcgoff ah, the classic “what are your salary expectations?” aka “how much are you looking to make….????” 👀 Companies ask this to see how little you’ll go for or if you’re out of their price range. 👏 What they SHOULD do is list the salary range upfront so you can see whether or not their budget aligns with your expectations. 😈 But then asking you first allows them to have more negotiation power. Avoid: ❌ saying one number ❌ telling them what you currently make ❌ saying you “hope” or “wish” for ❌ being unprepared ❌ saying you’ll take whatever Best practices: ✅ avoid putting out a number first ✅ ask for their approved range or “salary band” ✅ say you’re flexible Keep it open, polite & professional 😉 you got this! 👏 #careeradvice #moneytok #salary #salarynegotiation ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Na konci pohovoru by ste sa mali opýtať, kedy asi môžete očakávať odpoveď alebo spätnú väzbu. Každej firme trvá náborový proces rozdielne dlho, a vy tak predídete tomu, že budete každý deň netrpezlivo kontrolovať svoje e-maily. 

Ak vás zaujíma viac tipov ohľadom hľadania novej práci, prípadne sa chcete dozvedieť, ako sa správať na pracovisku, určite si pozrite aj viac videí tejto šikovnej TikTokerky. 

Viac o téme: Ako si nájsť prácu Ako sa zamestnať
  • Autor: © Zoznam/siposova
  • Zdroj: TikTok/erinmcgoff | Foto: Instagram/erinmcgoff

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy