Priznania ľudí pracujúcich v službách: Toto boli zákazníci schopní sa opýtať

Zdroj: Getty Images

Práca s ľuďmi nie je jednoduchá. Hoci si myslíte, že máte zaužívaný postup a nič vás neprekvapí, vždy sa môže udiať niečo, čo vám totálne naruší celý systém. Zákazníci či klienti totiž občas dokážu spôsobiť neskutočnú situáciu, na ktorú sa ani nedá pripraviť vopred. A nielen to, niekedy mávajú veľmi zvláštne požiadavky a otázky, na ktoré je naozaj ťažké odpovedať. Ľudia pracujúci v službách, ktorí dennodenne prichádzajú do kontaktu s ľuďmi, sa priznali, ako najčudnejšie a aj najhlúpejšie otázky dostali od zákazníkov a ako na ne reagovali. Ak sa chcete zabaviť, tento článok si nenechajte ujsť.

Väčší moriak

Pracoval som v jednej zo sietí potravín a videl som, ako si staršia pani vyberá z mrazených moriakov. Očividne sa jej zdali dosť malí, tak sa na mňa obrátila a spýtala sa: "Nejakých, čo by ešte narástli, nemáte?"
Odpovedal som jej: "Bohužiaľ, pani, tie moriaky už nedorastú, sú mŕtve."

Ako budete platiť?

Keď som pracovala na pokladni, typickou otázkou na zákazníka bolo, ako si praje zaplatiť. Túto otázku som položila aj jednej pani: "Budete platiť v hotovosti alebo kartou?"
Urazene sa na mňa pozrela a odsekla: "Do toho vás nič nie je!"
A dala si zavolať aj môjho nadriadeného, aby sa posťažovala, aké nevhodné otázky som jej položila. 

Adresu vám nedám

Jedna pani volala do našej spoločnosti, mala záujem o vyčistenie podlahy parným čističom. Problém nastal, keď som si od nej vypýtal adresu. Tú mi odmietla dať a trvala na tom, aby sme tú podlahu vyčistili u nás, v našich priestoroch. Urazene zložila telefón, keď som jej vysvetlil, že nedokážeme preniesť jej podlahu z jej domu.

Je to potrebné?

Kolegyňa-baristka riešila problém s pánom, ktorý si prišiel objednať kávu. Keď ho upozornila, že nemá rúško na tvári, ale zvesené pod bradou, prekvapene sa spýtal: "A načo si ho mám dať, veď tu nikto nie je?" Podľa logiky daného pána asi personál nepatrí medzi ľudí.

Počul som, že...

Dokladala som tovar a začula som rozhovor dvoch zákazníkov o dve uličky vedľa. "Počul som, že toto sú tie poháre, ktoré keď hodíš o zem, nerozbijú sa." O sekundu na to som začula rinčanie skla.

Chcem vrátiť rúž

Jedna pani sa snažila vrátiť rúž, ktorý však už bol úplne prázdny. Odmietla som vrátenie, načo ona skúšala argumenty typu, že je alergická na látky, ktoré rúž obsahuje. Upozornila som ju, že ten rúž je už skoro celý minutý. Nahnevala sa, vynadala mi do tučných veľrýb a odišla. Bola som v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Práca v IT

Ja: Tak som vám už opravil WI-FI.
Zákazníčka: Nie, nie, neopravili ste ju.
Ja: Ale áno, pani.
Zákazníčka: Ak ste ju upravili, tak prečo sa mi nezobrazuje?
Ja: Lebo ako ste povedali, teraz nie ste doma, ale v práci, takže ju nemôžete vidieť.

Ale veď v tom je káva!

Roky som pracoval v jednej kaviarni a raz som dostal sťažnosť, že v kapučíne, ktoré si zákazník objednal, bola káva.

Viac o téme: Práca Pokladník Predavač
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: boredpanda; Foto: GettyImages
 
Staršie správy
Staršie správy