Prilepšite si k platu: Ak sa vám zídu peniaze navyše, vyskúšajte tieto možnosti

Zdroj: euro, prasiatko

Potrebujete peniaze navyše, ale nie ste si istý, ako začať. Nezúfajte, našli sme pre vás hneď niekoľko spôsobov, ktorými si môžete vo voľnom čase privyrobiť. Nemusíte kvôli tomu ani meniť vaše terajšie zamestnanie. Mať peniaze nazvyš nie je nikdy na škodu. Ak si chcete popri podnikaní alebo zamestnaní finančne prilepšiť a neviete ako na to, tento článok vám pomôže. Pripravili sme 10 tipov, ktorými sa môžete inšpirovať a vytvoriť si tak ďalší zdroj príjmov.

Staňte sa šoférom

Ak vlastníte motorové vozidlo a nevadí vám šoférovať, môžete svoj voľný čas zúročiť tým, že budete ponúkať odvoz cez aplikáciu Uber alebo Bolt. Výhodou je, že sa môžete rozhodnúť, kedy a ako často budete pracovať. Ak teda máte chuť voziť sa po meste, môžete tak zároveň prísť k celkom slušnému zárobku.

Predávajte vlastné výrobky

Mnohí ľudia sú kreatívni, majú radi umenie a remeslá, ale nikdy sa nedostanú k tomu, aby svoje produkty sprístupnili na predaj. Ak ste šikovný a máte čas a priestor na výrobu zaujímavých produktov, môžete si ich predajom privyrobiť aj bez toho, aby ste museli opustiť pohodlie domova. Takéto výrobky môžete predávať napríklad na stránke Sashe.sk.

Predajte veci, ktoré nepotrebujete

Ak máte doma veci, ktoré nepoužívate, prečo by ste si nimi nezarobili nejaké peniaze navyše? Predajte spotrebiče, ktoré nikdy nepoužívate, oblečenie, ktoré visí v skrini alebo topánky, ktoré ste mali obuté iba jediný raz. Týmto spôsobom sa nielen zbavíte nepotrebných vecí, ale zároveň uvoľníte priestor, ktorý by bol inak zaprataný zbytočnosťami. Skúste inzertné weby alebo jednu z mnohých skupín na Facebooku.

Prilepšite si k platu: Galéria fotiek (3)

Doučujte

Ste v niečom skutočne dobrý? Ak ovládate cudzí jazyk na jednotku alebo ste odborníkom na matematiku, fyziku či chémiu, môžete niekomu pomôcť a zároveň si celkom slušne privyrobiť. Na internete je množstvo rodičov a študentov, ktorí hľadajú niekoho, kto sa v danej problematike vyzná a vie ju objasniť každému. Zaregistrujte sa napríklad na slovenskom portáli Doucma.sk. 

Predávajte mikroslužby

Na tento spôsob privyrobenia vám stačí notebook a pripojenie na internet. Existujú internetové portály, ktoré vám umožnia zarobiť si plnením rôznych drobných úloh, ako je tvorba grafiky, písanie alebo komentovanie fotografií. Výhodou je, že takéto úlohy môžete plniť odkiaľkoľvek. Pozrite sa či si niečo nájdete na webstránke Fiverr.com alebo Spare5.

Prenajmite svoje auto

Ak máte vozidlo, ktoré nevyužívate, nechajte ho radšej zarábať nejaké peniaze navyše. Ak sme na dovolenke príde nám normálne požičať si na pár dní auto alebo skúter. Prečo by sme si však nemohli požičať vozidlo aj u nás? V zahraničí je to bežná prax. Navyše v prípade, že vlastníte dodávku, žiadostí o požičanie budete mať viac ako dosť.

Prilepšite si k platu: Galéria fotiek (3)

Venčite psov

Tento spôsob privyrábania je vhodný najmä pre milovníkov zvierat. Ak máte radi zvieratá a nerobí vám problém venčenie, kŕmenie a starostlivosť o domáce zvieratá, táto aktivita je pre vás ako stvorená. Niektorí majitelia domácich miláčikov jednoducho nestíhajú venčiť, kvôli pracovným alebo osobným dôvodom. Ak máte dostatok voľného času a myslíte si, že by ste to zvládli za nich, môžete si takýmto spôsobom privyrobiť. Skúste napríklad portál Domelia.sk.

Prenajmite voľný priestor

Ak máte priestory, ktoré nevyužívate, zamyslite sa nad tým či by ich nemohol využívať niekto iný. Máte voľné parkovacie miesto, ktoré nevyužívate? Prenajať sa dajú aj skladovacie priestory alebo nevyužívaná izba v rodinnom dome.

Fotografovanie

Čo keby ste urobili z amatérskeho hoby zdroj príjmov, ktorý by vám vynášal celkom zaujímavé čiastky? Na to, aby ste mohli fotiť na rodinných oslavách alebo svadbách nemusíte byť úplným profesionálom, stačí ak vaše fotografie vyzerajú dobre. Zároveň existujú stránky ako 123RF.com alebo Shutterstock, ktoré licencujú vaše fotografie za vás. Ak si ich kúpi dostatočný počet ľudí, môže to pre vás dokonca znamenať trvalý tok príjmov. Predávať môžete dokonca aj videá.

Nájdite si brigádu alebo lepšie platenú prácu

Ak si chcete zarobiť peniaze navyše a viete si nájsť čas nazvyš, brigáda je jedným z najlepších riešení. Na Kariéra.sk nájdete stovky voľných miest, ktoré by vás mohli zaujať. Stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka čomu pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách.

Viac o téme: Peniaze Euro Práca Brigáda Privyrobenie
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, balancecareers

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy