7 vecí, ktoré robia nadpriemerne úspešní ľudia cez víkend

Zdroj: peniaze, úspech, relax

Odpočívate cez víkend? Alebo sa naopak snažíte dohnať stratený čas, a venujete sa rôznym aktivitám, na ktoré nezostalo v týždni miesto? Ak sa prikláňate k druhej možnosti, ste na dobrej ceste. Presne tak sa totiž správajú úspešní ľudia. Jedna vec je byť úspešný a druhá byť výnimočne úspešný. Na to, aby ste sa mohli zaradiť do druhej kategórie, musíte byť ochotný na sebe pracovať. Čo teda robia úspešní ľudia inak?

 

  1. Úspešní ľudia vstávajú cez víkend skoro
    Nie vždy to ide tak jednoducho. Generálny riaditeľ spoločnosti Apple vstáva každý deň o trištvrte na štyri. Každý deň, teda - aj cez víkendy. Nie je úplne dobré hovoriť si, že pretože je víkend, máte nárok ležať v posteli až do obeda. Samozrejme, každý niekedy potrebuje poriadny odpočinok. Najúspešnejší ľudia ale vedia, že čas je pre každého to najcennejšie.
  2. Úspešní ľudia čítajú
    K tomu asi nie je potreba niečo ďalšie dodávať. Jednoducho - nečítate? Tak čítajte. Potom môžete napríklad aj vydať vlastnú knihu.
  3. Úspešní ľudia sa venujú svojim koníčkom
    Ak chcete byť úspešný, nemôžete celý život stráviť len prácou. Tí najúspešnejší vedia, že je potrebné sa medzi prácou aj baviť.
  4. Úspešní ľudia sú cez víkend "offline"
    Mnohí musia byť na príjme aj cez víkend. Alebo nie? Mnoho ľudí na víkend vypína mobily, internety... však to poznáte. Chce od vás zamestnávateľ, aby ste boli online stále? A aký je jeho celkový prístup k zamestnancom? Ak sa vám takýto prístup nepáči, možno je na čase zmeniť zamestnanie.
  5. Úspešní ľudia sú cez víkend so svojou rodinou
    S rodinou, priateľmi... Pretože čo je viac?
  6. Úspešní ľudia cez víkend športujú
    Čistá myseľ sa drží v spokojnom tele. Tí najúspešnejší ľudia športujú nielen počas týždňa, ale aj cez víkend. Nemusia podávať profesionálne výkony, ale aj dvojhodinová prechádzka sa počíta. Premýšľate o fajn športe? Skúste jogu pre začiatočníkov.
  7. Úspešní ľudia si robia plán na nadchádzajúci týždeň
    Aby vás v pondelok pracovné povinnosti nezahltili hneď ráno, urobte si v nedeľu večer to-do list najdôležitejších vecí, ktoré bude potrebné cez víkend zariadiť.

Ako trávite svoj víkendy vy?

Viac o téme: Inšpirácia Úspech Víkend Motivácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, balancecareers

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy