Tesco Stores SR sa zapojilo do duálneho vzdelávania

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Tesco Stores SR

Školský rok začalo na SOŠ Samuela Jurkoviča v Bratislave dvadsať žiakov nástupom do prvej triedy duálneho vzdelávania v odbore obchod a cestovný ruch. Triedu sa podarilo otvoriť vďaka spolupráci s Tesco Stores SR a dm drogerie markt. Na otvorení nechýbali ani zástupcovia ministerstva školstva a média.

Radšej zažiť ako len počuť

Všetci sme kedysi snívali o tom, čím budeme. Budúce povolanie sa však najlepšie spoznáva tak, že si ho vyskúšame a takýto štart do budúcnosti môže byť zároveň začiatkom kariéry. V duálnom systéme vzdelávania sa študenti nielen učia, ale získavajú a rozvíjajú svoje zručnosti v praxi - priamo u zamestnávateľov.

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: Tesco Stores SR

Duálne vzdelávanie v praxi znamená, že sa na výchove študentov bude spoločnosť Tesco Stores SR priamo podieľať. Teoretickú výučbu zastreší škola, ale praktickú časť už študenti absolvujú v petržalskom hypermarkete Tesco. Počas praktického vzdelávania si ich bude firma pripravovať na vlastné pozície. Dôležitým faktorom je aj to, že si zvyknú na firemnú kultúru moderných nadnárodných maloobchodných spoločností. Po úspešnom skončení školy – maturitnej skúške – sa stanú zamestnancami Tesco Stores SR v trvalom pracovnom pomere. Nemusia si teda hľadať prácu, ale budú mať garantované zamestnanie, na ktoré boli priamo vzdelávaní. Počet praktických hodín bude počas štúdia rásť a počet teoretických sa zmenšovať. Tesco Stores SR bude okrem možnosti praxe svojim študentom prispievať aj vo forme štipendia.

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: Tesco Stores SR

Nový systém vzdelávania zaviedlo Ministerstvo školstva SR tento rok. Inšpiráciou pre prijatie Zákona o odbornom vzdelávaní a príprave boli pozitívne skúsenosti s týmto typom vzdelávania v Nemecku, Rakúsku a vo Švajčiarsku. Novinka je aj reakciou na nezamestnanosť mladých a Tesco Stores SR sa stalo prvým maloobchodným reťazcom s potravinami, ktorý sa do duálneho vzdelávania zapojil.

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: Tesco Stores SR

Na študentoch záleží

Martin Kuruc, riaditeľ pre retail, Tesco Stores SR, hovorí: Spoločnosť Tesco je jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov na Slovensku. Zároveň sa dlhodobo angažujeme v boji s nezamestnanosťou mladých. Je preto prirodzené, že sa na projekte podieľame.“ Spoločnosť má momentálne v triede päť študentov, ktorí budú vzdelávaní v hypermarkete Tesco v Petržalke.

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: Tesco Stores SR

Akadémia mladých

Tesco Stores SR sa však témou uplatnenia mladých ľudí na trhu práce zaoberá dlhodobo. Už pred časom spustilo Akadémiu mladých, ktorá pomáha študentom osvojiť si kľúčové zručnosti potrebné na uplatnenie sa na trhu práce. Program úspešne vyskúšali desiatky študentov a učiteľov stredných škôl i stovky mladých ľudí formou e-learningu. Tesco Stores SR dlhodobo vychováva študentov a zabezpečuje odbornú prax vo svojich hypermarketoch.

-reklamná správa-

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Študent Vzdelávanie Žiak Duálne SR Tesco Stores
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Tesco Stores SR
  • Zdroj: PR článok
Staršie správy
Staršie správy