Opätovný vznik nároku na podporu v nezamestnanosti

poradňaporadňa

Viac ako 13 rokov som pracovala v jednej firme. Od 17.11.2009 som bola prepustená z organizačných dôvodov. Teraz som evidovaná na úrade práce, poberám dávky v nezamestnanosti. Od 7.1.2010 mám nastúpiť do práce cez pracovnú agentúru. Budem mať nárok opäť poberať podporu, ak ma po skúšobnej dobe prepustia?

Poradňa: O podmienkach vzniku nároku na podporu v nezamestnanosti sme písali napr. v článku Vznik-naroku-na-podporu-v-nezamestnanosti

V zásade platí, že poistenec, ktorý bol vyradený z evidencie uchádzačov o zamestnanie počas poberania dávky v nezamestnanosti má nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti za zostávajúcu časť podporného obdobia, ak v období kratšom ako tri roky bol opätovne zaradený do evidencie uchádzačov o zamestnanie, t.j. odo dňa opätovného zaradenia do tejto evidencie, a to v sume, v akej mu bola vyplácaná predchádzajúca dávka v nezamestnanosti a má nárok na jednorazové vyplatenie 50 % dávky v nezamestnanosti za zostávajúcu časť podporného obdobia, ak obdobie poberania dávky v nezamestnanosti trvalo najmenej tri mesiace, a ak o jej vyplatenie písomne požiada.
4. 1. 2010

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradňa
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy