Brigáda bez zmluvy

poradňaporadňa

Popri škole brigádujem, je to už 3.týžden, ale ešte stále nemám žiadnu zmluvu alebo dohodu.Vždy tam je niečo, čo v tom bráni. Raz, že ambulantný predaj máme v Trnave a firma sídli v Košiciach, inokedy, že sa bude meniť názov firmy a je zbytočné podpisovať zmluvy na staré meno firmy. Je to riziko, preto chcem skončit a pokračovať až vtedy, keď budú papiere pripravené. Keď sa rozhodnem ukončiť prácu, môžem žiadať vyplatenie peňazí za celé obdobie, čo som pracovala?

Poradňa: Na základe otázky je možné predpokladať, že vykonáva prácu na základe niektorej z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, o ktorých sme už písali tu.
Tieto dohody sú neplatné, ak nie sú uzatvorené písomne. Skutočnosť, že spoločnosť, ktorá je zamestnávateľom, zmenila svoje obchodné meno, nemá vplyv na existenciu a trvanie platne uzatvorenej dohody. Ak zamestnávateľ odmietne vyplatiť odmenu, na ktorú vznikol brigádnikovi nárok, brigádnik môže dať podnet na miestne príslušný inšpektorát práce a doložiť všetky relevantné potvrdenia alebo iné dôkazy, ktoré preukazujú, že pre túto spoločnosť pracoval.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
Viac o téme: Poradňa
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy