Výpovedná doba a PN

poradnaporadna

V auguste som prevzala od zamestnávateľa výpoveď. Teraz mi plynie 3-mesačná výpovedná lehota. Koncom novembra pred ukončením prac. pomeru idem na PN. Keď budem na PN, zamestnávateľ môže so mnou ukončiť pracovný pomer, alebo až po skončení PN? Vo výpovedi bolo uvedené, že musím vyčerpať dovolenku. Ak ju nestihnem vyčerpať do konca, mám nárok na jej preplatenie?

Poradňa: Zamestnávateľ nesmie dať zamestnancovi výpoveď v ochrannej dobe, keď je zamestnanec uznaný dočasne za práceneschopného pre chorobu alebo úraz, ak si túto neschopnosť úmyselne nevyvolal alebo nespôsobil pod vplyvom alkoholu, omamných látok alebo psychotropných látok, a v dobe od podania návrhu na ústavné ošetrovanie alebo od nástupu na kúpeľnú liečbu až do dňa ich skončenia.

 

Ak je zamestnancovi daná výpoveď pred začiatkom ochrannej doby tak, že by výpovedná doba mala uplynúť v ochrannej dobe, pracovný pomer sa skončí uplynutím posledného dňa ochrannej doby okrem prípadov, keď zamestnanec oznámi, že na predĺžení pracovného pomeru netrvá.

 

Za nevyčerpané štyri týždne základnej výmery dovolenky môže byť zamestnancovi vyplatená náhrada mzdy len v prípade, ak si túto dovolenku nemohol vyčerpať z dôvodu skončenia pracovného pomeru.

 

20.11.2010

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Dovolenka Pn Vypoved Kariera2010
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy