Slováci majú vynikajúce podnikateľské nápady. Vyhral ten najlepší!

Zľava: Radko Kuruc, štátny tajomník Ministerstva financií SR, ocenený team projektu Pygmalios Analytics a vpravo Andrej Zaťko, riaditeľ J&T BankyZľava: Radko Kuruc, štátny tajomník Ministerstva financií SR, ocenený team projektu Pygmalios Analytics a vpravo Andrej Zaťko, riaditeľ J&T Banky Zdroj: Združenie mladých podnikateľov Slovenska

Dôkazom toho, že Slováci sa vo svete nestratia a majú kreatívne podnikateľské nápady, je fakt, že až 425 mladých sa zapojilo do súťaže Podnikateľský nápad roka. Do finále sa prebojovalo 15 projektov.

Medzi najlepšími podnikateľskými nápadmi malo najväčšie zastúpenie IT, zaujali však aj produkty z oblasti módy a textilného priemyslu, gastronómie a cestovného ruchu, ako aj priemyselnej výroby alebo energetiky. Niektoré podnikateľské nápady mladých ľudí sú iba v počiatočnej fáze začatia projektu, iné majú iba ideový zámer a v ďalších prípadoch ide o expanziu existujúceho podnikania alebo dokonca uvedený na trh a pilotne otestovaný zákazníkmi.

„Od prvého ročníka je tretí Podnikateľský nápad roka z hľadiska počtu prihlásených najväčšia podnikateľskú súťaž na Slovensku. V tomto roku prilákala ešte o tretinu viac mladých ľudí a porota vyberala z viac ako 400 prihlásených. Pozorujeme tiež rast kvality prihlásených nápadov a tiež zásadné zlepšenie ich prezentácie. Mladí ľudia sa postupne učia, ako svoje inovatívne nápady nielen vytvoriť, ale aj „predať“,“ hodnotí  tretí ročník Podnikateľského nápadu roka a prihlásené projekty predseda Združenia mladých podnikateľov Slovenska Ján Solík.

Predstavujeme vám tie najlepšie nápady:

Uľahčiť prácu tvorcom webu chce priniesť Grigor Ayrumyan, ktorý vytvoril prototyp existujúcej funkčnej službe. Predstavil špeciálny nástroj Claude, ktorý je určený na  tvorbu webových stránok a webových aplikácií, ktorý funguje priamo v prehliadači a umožňuje všetkým pracovať na dizajne webu odkiaľkoľvek.

Andrea Pisarčíková vymyslela multifunkčnú vyhrievaciu kabelku Ladybag, ktorá spĺňa všetky funkcie bežnej kabelky, ale navyše svoju majiteľku zahreje a dokonca jej dokáže dobiť aj mobilné zariadenia. Jej produkt získal ocenenie Cena verejnosti.

Predstavte si, že by ste vďaka jednej aplikácii získali informácie o službách a okoliu, ktoré ponúka hotel a nemuseli si informácie vyhľadávať na iných stránkach. Produkt RoomAssistant  22-ročného Mateja Majzela bol dokonca nedávno uvedený na trh a pilotne otestovaný zákazníkmi gastronómie a cestovného ruchu.

Ďalší unikátny projekt, ktorý umožňuje premieňať zvyškovú tepelnú energiu na elektrinu Heat for Energy získal ocenenie Regionálny nápad roka z východného Slovenska.

Hlavnú cenu spomedzi všetkých kreatívnych nápadov získal projekt Pygmalios Analytics, zo šestice talentovaných softvérových developérov, ktorí presvedčili porotu vlastnou technológiou na sledovanie a analýzu objektov, tovaru, zákazníkov, či ľudí v priemysle a v obchode.

„Úspech v Podnikateľskom nápade roka prinesie zviditeľnenie nášho produktu, nadviazanie nových kontaktov a rýchlejšiu expanziu nášho podnikania,“  hovorí Michal Tomčík, ktorý je tvorca myšlienky a spoluzakladateľ projektu Pygmalios Analytics.

Za zmienku stoja aj ďalšie podnikateľské nápady:

  • Zariadenie OxyPole – praktická konštrukcia pre potápačov, ktorá nahrádza ťažkú kyslíkovú bombu a potápač môže dýchať čerstvý vzduch nad hladinou.
  • Zariadenie na vydávanie tekutín do ostrekovačov – kvapalinu do ostrekovačov by bolo možné tankovať  na čerpacej stanici tak, ako benzín.
  • Mobilná a webová aplikácia Chatr.tv – jednoduchý nástroj na interakciu s divákmi sledujúcimi televízne vysielanie.
  • Feedback Karma – je online platforma na pracovný feedback pre kolegov v práci, vďaka ktorým je možné zlepšiť ich profesijný výkon.

Video víťazného projektu Pygmalios Alanytics:

Viac o téme: Nápad Pygmalios analytics Podnikateľský nápad roka Biznis nápady Podnikateľský nápad
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Video: YouTube.com, Foto a Zdroj: Združenie mladých podnikateľov Slovenska

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy