Zaplatenie dane si nenechávajte na posledný deň!

Zaplatenie dane v bankách si netreba nechávať na poslednú chvíľu.Zaplatenie dane v bankách si netreba nechávať na poslednú chvíľu. Zdroj: TASR

Pondelok je posledny deň podania daňového priznania, ale aj zaplatenia dane. Platitelia by si však mali dať pozor, ak sa rozhodnu uskutočniť prevod cez banku v posledny deň. Dôležité je, zistiť maximálny možný limit prevodu a aj čas, do ktorého bude platba z účtu odpísaná.

Budúci pondelok 31. marca je pre firmy a občanov posledným dňom nielen na podanie daňového priznania k dani z minuloročných príjmov, ale aj na zaplatenie tejto dane. Platbu možno zrealizovať aj v tento posledný deň, avšak len do určitej hodiny, aby ju banky ešte v ten deň odpísali z účtu platiteľa dane. Hovorcovia bánk radia, aby si daňovníci neodkladali platby dane na poslednú chvíľu.

Tatra banka

"Daňový úrad považuje za dátum platby deň, kedy sa uskutoční odpísanie platby z účtu platiteľa dane," upozorňuje hovorkyňa Tatra banky Marína Masárová.

"Klienti našej banky preto môžu zrealizovať svoje platby najneskôr v pondelok, 31. marca na pobočkách do 14. hodiny, cez Internet banking, DIALOG Live do 21. hodiny a cez systémy Gemini5, Multicash do 18. hodiny," dodáva.

ČSOB

Klienti ČSOB, ktorí si zaplatenie dane nechajú na poslednú chvíľu, môžu platbu zrealizovať prostredníctvom elektronického bankovníctva najneskôr do 18. hodiny. Hovorkyňa banky Zuzana Eliášová radí, aby si predtým každý, kto sa pre tento typ platby rozhodne, preveril maximálny možný limit prevodu.

"Ak však niekto uprednostní platbu na poslednú chvíľu v pobočke, aj tu si treba strážiť termíny a transakciu zrealizovať 31. marca najneskôr do 15. hodiny," spresňuje.

Sberbank

Klienti Sberbank musia zadať prevodný príkaz na pobočke tejto banky do 16. hodiny, aby bola platba odpísaná z účtu ešte v daný deň.

"Na to, aby platba odišla z účtu v daný deň, je potrebné zadať príkaz do elektronického bankovníctva do 21. hodiny," vraví jej hovorkyňa Ľubomíra Chmelová. Termíny sú rovnaké pre občanov aj firmy.

UniCredit Bank

Posledný marcový deň funguje platobný styk UniCredit Bank v štandardnom režime.

"Klienti môžu aj počas tohto dňa predložiť svoje prevodné príkazy na spracovanie s tou istou valutou na pobočke banky do 16. hodiny," približuje hovorkyňa Zuzana Ďuďáková.

"Ak nestihnú prísť osobne na pobočku, môžu zadať prevod elektronicky cez služby elektronického bankovníctva. Platby v eurách zadané elektronicky do 21:30 hodiny sú spracované s valutou toho istého dňa," dodáva.

Slovenská sporiteľňa

Podobne je to v Slovenskej sporiteľni.

"Na našich pobočkách do konca otváracích hodín, najneskôr však do 21:00 hodiny. Cez internetbanking do 21:30 hodiny  a cez homebanking do 18. hodiny. Ak si zadajú príkazy na úhradu do uvedených časov, budú prostriedky z ich účtov odpísané ešte v ten istý deň, teda 31. marca 2014," približuje hovorca banky Štefan Frimmer.

Poštová banka

Platba dane cez internetbanking v Poštovej banke by sa mala realizovať 31. marca najneskôr do 18:30 hodiny.

"Pokiaľ sa klient rozhodne daň z príjmu uhradiť na našej pobočke, je potrebné, aby tak urobil počas otváracích hodín," upozorňuje hovorkyňa Naďa Urbanová. Na obchodných miestach tejto banky na poštách je podľa nej ideálne uhradiť príslušnú sumu 28. marca počas otváracích hodín, najneskôr však 31. marca do 10. hodiny formou zrýchleného prevodu.

Prima banka

V Prima banke prostredníctvom internetbankingu treba platbu zrealizovať najneskôr do 21. hodiny, na pobočke do 16. hodiny. Platba z účtu klientov banky Zuno je odpísaná ihneď po jej zadaní.

"Zadať platbu môžu aj 31. marca počas celého dňa," vraví hovorkyňa online banky Mária Kecsoová.

 

Viac o téme: Banky Banka Domáce Platba Prevod Daň Zaplatenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: TASR, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy