Čas sa kráti firmám, ktoré sa chcú registrovať kvôli 2 % z dane

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Už len týždeň majú spoločnosti, ktoré sa chcú registrovať ako prijímatelia 2 % z dane. Musia však splniť všetky potrebné náležitosti. Ich spoločnosť musí byť staršia ako jeden rok, nesmie mať nedoplatky a musí mať vedený účet v bankovej inštitúcii.

Možnosť registrovať sa ako prijímateľ 2 % z dane majú oprávnené organizácie tento rok do 15. decembra. Keďže ide o nedeľu, registrácia bude prebiehať štandardne len do 13. decembra.

"Registráciu prijímateľov 2 % daní je potrebné vykonávať každoročne, bez ohľadu na to, či organizácia bola, alebo nebola v predchádzajúcich rokoch zaradená v Zozname prijímateľov," informovala Notárska komora Slovenskej republiky.

Registrácia nových žiadateľov o 2 % dane prebieha od 1. septembra 2013. Žiadosť na rok 2014 si môžu podať občianske združenia, nadácie, neinvestičné fondy, neziskové organizácie poskytujúce verejnoprospešné služby, účelové zariadenie cirkví a náboženských spoločností či organizácie s medzinárodným prvkom a iné.

Organizácia, ktorá chce získať 2 %, musí byť staršia ako jeden rok. Taktiež nemôže mať nedoplatky na dani a povinnom poistení a mala by mať vedený účet v bankovej inštitúcii. O uvedených skutočnostiach je potrebné mať potvrdenie príslušného orgánu, ktoré nesmie byť staršie ako 30 dní. K registrácii sú však potrebné aj ďalšie doklady, ktoré sa líšia podľa typu žiadateľa.
 

Viac o téme: Domáce Daň Firmy Spoločnosti 2 %
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy