Ste podnikateľ? Vyjadrite si svoj názor na legislatívu

Nový portál bude obsahovať aj rôzne analýzy a štúdie.Nový portál bude obsahovať aj rôzne analýzy a štúdie. Zdroj: photl.com

Podnikatelia môžu odteraz vyjadrovať názory na legislatívu cez nový portál Ministerstva hospodárstva SR.

Ministerstvo hospodárstva SR spolu s Republikovou úniou zamestnávateľov SR predstavilo a spustilo webový portál BusinessFriendly.sk alebo LepsiaRegulacia.sk, ktorý má umožniť podnikateľským subjektom vyjadriť svoj názor na legislatívu ovplyvňujúcu podnikanie a prispieť tým k zlepšovaniu podnikateľského prostredia v SR.

 

"V tejto chvíli máme na rokovanie vlády predložený balík 24 opatrení zlepšujúcich podnikateľské prostredie. Jedným z opatrení je spoločný portál MH SR a RÚZ pod názvom BusinessFriendly.sk alebo LepsiaRegulacia.sk. Tento portál má slúžiť komunikácii medzi štátnou správou a podnikateľmi," priblížil na tlačovej konferencii minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD).

"Predpokladáme, že koncom tohto roku predložíme vláde ďalší balíček opatrení na znižovanie administratívnej záťaže, ktorého súčasťou by už mali byť aj podnety získané z predstaveného webového portálu," avizoval šéf rezortu hospodárstva.

Vytvorenie portálu má byť podľa neho podnetom k lepšej komunikácii a spätnej väzbe zo strany tých, ktorí podnikajú, pre tých, ktorí regulujú podnikateľské prostredie.

"Ide o spoločný cieľ – skvalitniť prostredie, tým prispieť k rastu HDP a rastu zamestnanosti," doplnil prezident RÚZ Marián Jusko.

Portál bude mať štyri kľúčové sekcie. "Prvou sekciou portálu budú Podnety, kde každý podnikateľ, záujemca o lepšie podnikateľské prostredie, bude môcť dať podnet, ako zlepšiť podnikateľské prostredie, ako znížiť administratívnu, byrokratickú záťaž," vysvetlil Jusko.

Druhou sekciou budú Správy, kde podnikatelia budú môcť zistiť, čo sa pripravuje v oblasti regulácie v SR a EÚ. Ďalšia časť Legislatíva bude obsahovať anotácie k pripravovaným predpisom. Sekcia Na stiahnutie bude obsahovať rôzne analýzy a štúdie, ktoré sa týkajú podnikateľského prostredia.

"Súčasťou webového portálu bude aj súťaž o Byrokratický nezmysel roka, kde zamestnávatelia budú môcť hlasovaním vyjadriť, čo sa im najviac nepozdáva," dodal prezident RÚZ.

 

Viac o téme: Legislatíva Domáce Web Podnikateľ Podnikatelia Portál Webstránka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy