Ako sa darí hľadať prácu Američanom?

Miera nezamestnanosti klesla v januári až v 43 štátoch USA.Miera nezamestnanosti klesla v januári až v 43 štátoch USA. Zdroj: photl

Ak by ste si hľadali prácu v Amerike, máte väčšiu šancu na úspech ako v krajinách Európskej únie. Miera nezamestnanosti je to skoro o polovicu nižšia. Pokles nezamestnanosti hlásia viaceré americké štáty okrem jedného.

Väčšina amerických štátov zaznamenala v januári pokles nezamestnanosti. Dôvodom je, že viac Američanov si začalo prácu hľadať a v krátkom čase sa im ju vo väčšine prípadov aj podarilo nájsť.

Americké ministerstvo práce oznámilo, že nezamestnanosť klesla v 43 štátoch USA a iba v jednom vzrástla. Konkrétne ide o štát Iowa, aj tam však nezamestnanosť vzrástla zo 4,2 % len na 4,3 %. To je hlboko pod celkovou mierou nezamestnanosti v Spojených štátoch, ktorá v januári dosiahla 6,6 %.

Počet pracovných miest sa zvýšil v 23 štátoch USA, zatiaľ čo v 27 štátoch ich počet klesol. Dôvodom bolo mrazivé počasie, ktoré v prvom mesiaci roka ovplyvnilo tvorbu nových pracovných miest po celých Spojených štátoch.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti v januári evidoval štát Rhode Island, kde dosiahla 9,2 %. Najnižšiu nezamestnanosť mali v štáte Severná Dakota, dosiahla len 2,6 %.

Viac o téme: Amerika Práca Hľadanie Američania Práce Nezamestanosť Zahraničné USA
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy