Odchádzam do zahraničia: Aké mám povinnosti voči úradu práce?

Uchádzač o zamestnanie je povinný do ôsmich kalendárnych dní písomne oznámiť úradu každú zmenu.Uchádzač o zamestnanie je povinný do ôsmich kalendárnych dní písomne oznámiť úradu každú zmenu. Zdroj: photl.com

Chcela by som sa informovať aký je postup v mojej situácii? Plánujem odchod do zahraničia. Na internete som našla rôzne pracovné ponuky a dostala som aj nejaké pozvánky na pracovný pohovor a preto by som chcela vyskúšať šťastie v zahraničí. Zatiaľ som evidovaná na úrade práce, preto sa pýtam, aký je ďalší postup. Ak si v zahraničí nájdem nejakú prácu, poprípade budem úspešná na pracovných pohovoroch a prácu získam, musím prísť naspať na Slovensko oznámiť danú skutočnosť alebo stačí poslať pracovnú zmluvu na adresu úradu práce, kde som momentálne evidovaná? Na ako dlho môžem odísť do zahraničia hľadať si prácu, bez toho, aby som sa musela každý mesiac hlásiť Úradu doma na Slovensku? Musím oznámiť, kde na akom mieste sa nachádzam, ak budem dlhšie ako 3 mesiace?

Poradňa: Uchádzač, ktorý je evidovaný na úrade práce, mu zo zákona o službách zamestnanosti vyplývajú určité práva a povinnosti. Základnou povinnosťou uchádzača o zamestnanie je aktívne hľadanie zamestnania a aktívne hľadanie zamestnania osobne preukazovať úradu v termíne a na mieste určenom úradom. Spôsob vyhľadávania zamestnania si každý uchádzač o zamestnanie volí sám.

Uchádzač o zamestnanie je povinný do ôsmich kalendárnych dní písomne oznámiť úradu každú zmenu oproti predchádzajúcemu zápisu v evidencii uchádzačov o zamestnanie. Ak je napríklad uchádzač chorý a nemôže sa dostaviť na úrad, je povinný túto skutočnosť oznámiť úradu (osobne, telefonicky, poštou) a následne si dať vystaviť doklad o dočasnej pracovnej neschopnosti.

Uchádzač má aj ďalšie povinnosti voči úradu práce. Musí byť k dispozícii do troch pracovných dní odo dňa vyzvania úradom. Formu vyzvania si uchádzač o zamestnanie dohodne s úradom. Začiatok dočasnej pracovnej neschopnosti preukazuje uchádzač do 3 dní odo dňa vystavenia a ukončenie preukazuje osobne pracovným dňom nasledujúcim po skončení dočasnej pracovnej neschopnosti. Ak uchádzač predloží potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti, nie je povinný preukazovať hľadanie si zamestnania a dostaviť sa na stanovené kontakty úradu.

V prípade, že si uchádzač chce hľadať zamestnanie v členskom štáte EÚ a súčasne si chce zachovať nárok na dávku v nezamestnanosti, je povinný oznámiť úradu dátum svojho odchodu do členského štátu EÚ. Zamestnanec úradu poučí uchádzača o zamestnanie, že v prípade jeho nezaradenia do služieb zamestnanosti v členskom štáte EÚ, je povinný najneskôr do 15 pracovných dní odo dňa jeho odchodu začať plniť povinnosti úradu.  Ak však bol uchádzač o zamestnanie zaradený do služieb zamestnanosti v členskom štáte EÚ, je povinný začať plniť povinnosti voči úradu najneskôr do 15 pracovných dní od dňa, od ktorého prestal byť k dispozícii príslušnému úradu členského štátu EÚ, ale najneskôr pred uplynutím 6 mesiacov odo dňa jeho odchodu do členského štátu EÚ.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Odchod Úrad Hlásenie Práce Práva Do Povinnosti Zahraničia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: upsvar.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy