15 faktov o budúcnosti práce a obchodu

Za posledných 30 rokov iba zanedbane stúpol počet šťastných ľudí.Za posledných 30 rokov iba zanedbane stúpol počet šťastných ľudí. Zdroj: photl.com

V roku 2025 bude tvoriť najproduktívnejšiu skupinu ľudí generácia Y. Je však možné do daného roka sa zmení aj rebríček hodnôt pracujúcich ľudí. V dnešnej dobe je ich „šťastie“ závislé od príjmu, zdravotnej starostlivosti a od vzdelania.

 

 

  1. 40 % spoločností, ktoré sa nachádzali v roku 2000 na vrchole rebríčka Fortune 500, už v roku 2010 z rebríčka vypadli.
     
  2. 7 % generácie Y (narodení koncom 80. a začiatkom 90. rokov 20. storočia) pracujú pre spoločnosti z rebríčka Fortune 500, ktorým dominujú hlavne start-upy.
     
  3. Viac ako 3 miliardy ľudí na svete sú pracujúci, ale skoro polovica z nich pracuje v poľnohospodárstve, v rodinných podnikoch alebo vykonávajú sezónne práce.
     
  4. Viac ako 70 % zákazníkov verí viac menším spoločnostiam, ktoré lepšie poznajú svoje produkty, ako veľké firmy. Svojim zákazníkom poskytujú lepší servis a  viac sa zaujímajú o ich potreby.
     
  5. Generácia Y bude v roku 2025 formovať až 75 % pracovnej sily, z ktorých 11 % ľudí definovali svoj úspech na základe peňazí.
     
  6. O viac ako šesť percent je finančne náročné získať  nových zákazníkov, ako si udržať starých.
     
  7. Vo výrobe sa tlačia do popredia produkty, ktoré je možné nosiť na tele. Ich produkcia vzrástla dvojnásobne viac za mesiac od októbra 2012.
     
  8. Za posledných 50 rokov dvojnásobne vzrástla populácia. Do roku 2040, by mala prekročiť hranicu 9 miliárd.
     
  9. Za posledných 30 rokov iba zanedbane stúpol počet šťastných ľudí. Ich šťastie najviac ovplyvňuje ich mzda, zdravotná starostlivosť a vzdelanie.
     
  10. 60 % Američanov súhlasí, že technológie nás viac spájajú, zatiaľ čo 40 % hovorí, že technológie nás viac izolujú od ostatných.
     
  11. Ázijských študentov študujúcich v zahraničí je okolo 53 % z celkového počtu študentov. Ide o najpočetnejšiu medzinárodnú skupinu, ktorú tvoria Číňania, študenti Indie a Kórei.
     
  12. 67 % amerických spoločností tvrdí, že zlepšenie servisu je jedným z ich top priorít spoločnosti.
     
  13. Viac ako 620 miliónov mladých ľudí nepracuje, ani neštuduje.
     
  14. Aby sa udržala konštantná miera nezamestnanosti, celosvetový počet pracovných miest sa musí zvýšiť o 600 miliónov po dobu 15 rokov.
     
  15. India bude zvyšovať najbližšie dve dekády počet zamestnancov až o milión.

 

Viac o téme: Budúcnosť Vývoj Práca Obchod Prognóza Fakty
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: Slideshare.net

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy