20 najatraktívnejších zamestnávateľov sveta

Prvenstvo medzi obchodnými a technologickými spoločnosťami už piati rok po sebe obhájila spoločnosť Google.Prvenstvo medzi obchodnými a technologickými spoločnosťami už piati rok po sebe obhájila spoločnosť Google. Zdroj: photl.com

Prvenstvo medzi obchodnými a technologickými spoločnosťami už piaty rok po sebe obhájila spoločnosť Google. O umiestnení najatraktívnejších spoločností rozhodovalo 200-tisíc študentov z celého sveta, ktorí nominovali svojich favoritov, pre ktorých by chceli pracovať.

Rebríček najatraktívnejších zamestnávateľov zostavila výskumná a konzultačná agentúra Universum Global na základe hlasov študentov z 12-tich najväčších ekonomík, ktorí študujú na popredných svetových ekonomických a strojárenských univerzitách. Radia sa sem krajiny ako Austrália, Brazília, Kanada, Čína, Francúzsko, Nemecko, India, Taliansko, Japonsko, Rusko, Veľká Británia a USA.

Študenti si v prieskume mohli vybrať spoločnosť, ktorú považujú za ideálneho zamestnávateľa po ukončení školy. Pre mladých študentov sú firmy umiestnené na prvých pozíciách atraktívne z hľadiska možnosti rastu vo vnútri spoločnosti a vďaka firemnej kultúre. Najatraktívnejšie spoločnosti na svete sú vnímané mladými ľuďmi ako spoločnosti ponúkajúce najlepšiu odbornú prípravu a rozvoj zamestnancov a taktiež sú atraktívne z hľadiska zabezpečenia zamestnancov.

Poradie technologických spoločností v tomto roku sa oproti roku 2012 veľmi nezmenilo. Prvenstvo zastáva už piaty rok po sebe spoločnosť Google. Spoločnosť Microsoft vyradila tento rok z druhej pozície spoločnosť IBM. Títo zamestnávatelia sú často spájaní s pozitívnym hodnotením spoločnosti v oblasti inovácií a zaujímavou ponukou produktov a služieb. Sú to dva atribúty, ktoré sú veľmi dôležité pre študentov.

„Dôvod, prečo sú títo zamestnávatelia vnímaní viac atraktívni ako ostatní, je kvôli ich silným spoločenským atribútom, ktoré študenti považujú za dôležité. Patrí sem napríklad úspech firmy na trhu, vzdelávanie a rozvoj zamestnancov a silné zázemie spoločnosti. Je to možno prekvapujúci fakt, pretože o generácií Y (nar. 1980 – 2000, pozn. red.) sa hovorí ako o generácii, ktorá uprednostňuje priateľské pracovné prostredie a flexibilné pracovné podmienky,“ hovorí Petter Nylander, šéf spoločnosti Universum.

10 najatraktívnejších zamestnávateľov v kategórii Obchod:

  1. Google
  2. Ernst&Young
  3. Goldman Sachs
  4. PricewaterhouseCoopers
  5. Microsoft
  6. Apple
  7. Deloitte
  8. KPMG
  9. Coca-Cola
  10. Procter&Gamble

10 najatraktívnejších zamestnávateľov v kategórii Technologické firmy:

  1. Google
  2. Microsoft
  3. IBM
  4. Apple
  5. BMW Group
  6. GE
  7. Intel
  8. Siemens
  9. Sony
  10. Shell
Viac o téme: Študenti Zamestnávatelia Obchodné Spoločnosti Atraktivita Technologické Najatraktívnejší
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: Universumglobal.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy