Španielom pomohli sviatky, stále je 6 miliónov ľudí bez práce

Počet nezamestnaných klesol v Španielsku o 5-tisíc.Počet nezamestnaných klesol v Španielsku o 5-tisíc. Zdroj: photl.com

Počet registrovaných nezamestnaných v Španielsku klesol v marci takmer o 5000. Môže za to údajne zvýšená aktivita v turistickom ruchu v období veľkonočných sviatkov.

Počet registrovaných nezamestnaných v Španielsku klesol v marci v porovnaní s februárom takmer o 5-tisíc. Na druhej strane, medziročne sa počet nezamestnaných zvýšil takmer o 285.000. Údaje španielskeho ministerstva práce zverejnili agentúry AP a DPA.

Údaje o nezamestnanosti zo strany ministerstva práce sa v porovnaní s údajmi zo strany štatistického úradu líšia. INE totiž do počtu nezamestnaných zahrňuje všetkých ľudí bez práce, zatiaľ čo ministerstvo zverejňuje iba počty registrovaných nezamestnaných. Podľa výpočtov INE tak počet nezamestnaných v Španielsku dosahuje takmer 6 miliónov, čo znamená mieru nezamestnanosti okolo 26 %.

Podľa médií klesol počet registrovaných nezamestnaných v marci najmä vďaka zvýšenej aktivite v turistickom sektore v období veľkonočných sviatkov. Napriek tomu aj marcové medzimesačné zníženie je stále nedostatočné, keďže počet registrovaných nezamestnaných dosahuje aj naďalej vysoké číslo, okolo 5,04 milióna.
 

Viac o téme: Španielsko Nezamestnanosť Španieli Miera Zahraničné Nezamestnanosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy