Američania žiadajú viac o podporu v nezamestnanosti

Počet Američanov žiadajúcich o podporu v nezamestnanosti sa zvýšil.Počet Američanov žiadajúcich o podporu v nezamestnanosti sa zvýšil. Zdroj: photl.com

Tvorba nových pracovných miest je v Amerike pomalá. Počet Američanov, ktorí minulý týždeň požiadali o podporu v nezamestnanosti, sa zvýšil.

Počet žiadostí sa dostal na úroveň, na ktorej sa nachádzal predtým, než hurikán Sandy koncom októbra zasiahol východné pobrežie Spojených štátov. 

Počet nových žiadostí o podporu v týždni skončenom 15. decembra na sezónne upravenej báze vzrástol o 17.000 na 361.000, informovalo americké ministerstvo práce. Analytici v priemere očakávali, že počet nových žiadostí sa zvýši na 357.000. Ministerstvo zároveň revidovalo údaj za predchádzajúci týždeň o 1000 smerom nahor.

Štvortýždňový priemer počtu nových žiadostí, ktorý je lepším indikátorom trendu na trhu práce, v uplynulom týždni klesol o 13.500 na 367.750, čo je najmenej od konca októbra. Vo všeobecnosti sa tvrdí, že počet nových žiadostí musí trvale klesnúť pod 400.000, aby to signalizovalo nárast zamestnanosti.

Počet Američanov, ktorí aj po prvom týždni naďalej poberajú podporu v rámci normálnych štátnych programov, v týždni skončenom 8. decembra vzrástol o 12.000 na 3,23 milióna.

Miera nezamestnanosti v novembri klesla o dve desatiny percentuálneho bodu na 7,7 %.

Viac o téme: Amerika Podpora Američania Zahraničné Nezamestnanosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy