Nemecko hlási ďalší počet nezamestnaných

Počet nezamestnaných v Nemecku v októbri vzrástol oproti septembru o 20-tisícPočet nezamestnaných v Nemecku v októbri vzrástol oproti septembru o 20-tisíc Zdroj: photl.com

Jednej z najsilnejších ekonomík eurozóny sa dvojnásobne zvýšil počet nezamestnaných o predpokladané číslo.

Počet nezamestnaných v Nemecku v októbri vzrástol oproti septembru o 20-tisíc, čo znamená rast počtu ľudí bez práce už siedmy mesiac po sebe. To naznačuje, že najsilnejšia ekonomika eurozóny tiež začína pociťovať dôsledky dlhovej krízy, aj keď jej pozícia je v porovnaní s ostatnými štátmi bloku stále dostatočne silná.

Nemecký spolkový úrad práce informoval, že počet nezamestnaných sa v októbri zvýšil na 2,937 milióna. Vyše 30 ekonómov oslovených agentúrou Reuters pritom predpokladalo rast ich počtu v priemere len o 10-tisíc.

Napriek tomu sa miera nezamestnanosti udržala na septembrovej úrovni 6,9 %, to znamená blízko najnižšej úrovne od zjednotenia Nemecka pred viac než 20 rokmi. To je v ostrom kontraste s vysokou mierou nezamestnanosti v mnohých ďalších krajinách eurozóny, najmä v Španielsku, kde nezamestnanosť presahuje 25 % a v prípade mladých ľudí je bez práce každý druhý.
 

Viac o téme: Nemecko Nezamestnanosť Zahraničné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy