V Nových Zámkoch sa rozdávala práca: Ľuďom ponúkli takmer 750 pracovných miest

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: ÚPSVaR

Takmer 750 voľných pracovných miest ponúkli v pondelok 19. októbra zamestnávatelia záujemcom o prácu v novozámockom regióne počas Burzy práce a informácií. Burzu usporiadal Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch a určená bola predovšetkým uchádzačom o zamestnanie, študentom stredných škôl, žiakom základných škôl, ale aj záujemcom o informácie o situácii na trhu práce.

Na burze sa prezentovalo 32 regionálnych a dvaja zahraniční zamestnávatelia. Súčasťou podujatia bola tiež prezentácia 18 stredných odborných škôl, ktorú si pozrelo zhruba 700 žiakov základných škôl. Novinkou Burzy práce a informácií bol okrúhly stôl úradu práce, kľúčových zamestnávateľov a predstaviteľov samosprávy okolitých miest. 

Podľa riaditeľky Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch Ingrid Ujváriovej predstavuje miera evidovanej nezamestnanosti v novozámockom okrese 9,44 %, v okrese Šaľa 7,66 %. V rámci obidvoch okresov eviduje úrad približne 9800 uchádzačov o zamestnanie, takmer polovica z nich je evidovaná ako dlhodobo nezamestnaní ľudia. 

Viac o téme: Miesto Práca Zamestnanie Burza Ponuka Pracovné Nové Zámky
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy