Slovenská spoločnosť stavia nový závod: Vzniknú desiatky nových miest

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA

Slovenská spoločnosť Matador Automotive Vráble pripravuje v Nitre výstavbu závodu, v ktorom plánuje zamestnať viac ako 170 zamestnancov. Investícia v hodnote 22,4 milióna eur má vzniknúť v mestskej časti Dolné Krškany, kde firma vybuduje nový závod na lisovanie a spájanie pre automobilový priemysel. Okrem pracovných miest, ktoré vzniknú priamo v novej prevádzke, počíta investor s ďalšími približne 80 novými pracovnými príležitosťami u dodávateľov.

Nový závod firma postaví v areáli, kde už má jednu výrobnú prevádzku. Inštalované technológie zahŕňajú aj dva veľkokapacitné lisy s výkonom 2000 a 630 ton a robotické pracoviská spájania. 

Podľa slov generálneho riaditeľa skupiny Matador Holding Martina Keleho sa spoločnosti darí získavať zákazky z celej Európy. “Preto chceme stiahnuť kapacity domov,” konštatoval. Na automatizovaných linkách sa budú výlisky spájať nitovaním, zváraním a lepením v súlade s technologickými trendmi v automobilovom priemysle. Nové kapacity plánuje firma využiť nielen pre existujúcich zákazníkov, ale aj na pokrytie nových objednávok.


Prečítajte si tiež: Nový investor sľubuje: Stovky pracovných miest v tomto meste​


Podľa Keleho chce Matador Automotive Vráble využívať v novom závode najmodernejšie technológie, ktoré môžu obsluhovať iba vysokokvalifikovaní pracovníci. Projekt počíta s vytvorením celkovo 176 nových pracovných miest. Spoločnosť odhaduje, že nárast jej objednávok dá dodávateľskej sieti podnet na vytvorenie ďalších pracovných miest, ktoré môžu vznikať aj v menej rozvinutých častiach Slovenska. 

Matador plánuje pri realizácii investície požiadať aj o štátnu pomoc, so žiadosťou sa už obrátil na ministerstvo hospodárstva. "Potešil nás záujem pracovníkov ministerstva o inovatívny projekt slovenskej firmy. Pokiaľ štát náš projekt podporí, bude to pre nás gesto, ktoré potvrdí, že expandovať na domácej pôde je dobrý nápad,” povedal Kele. 

Viac o téme: Firma Nitra Matador Krškany Automotive
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy