Vyberte si zamestnávateľa, pre ktorého chcete pracovať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Poskytuje nielen vzdelávanie, ale taktiež ponúka možnosť spoznať potenciálneho zamestnávateľa. Reč je o Ekonomickej univerzite v Bratislave, na ktorej prebieha pracovný veľtrh pre študentov.

Pracovný veľtrh Kariérna cesta je určený predovšetkým pre študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave, ale môžu sa ho bezplatne zúčastniť aj študenti iných univerzít a vysokých škôl zo Slovenskej republiky. Pod jednou strechou sa nachádzajú zaujímaví slovenskí zamestnávatelia, ktorí poskytujú informácie o možnosti zamestnať sa po skončení štúdia, ako aj možnosti pracovať na skrátený pracovný úväzok.

„Na pracovnom veľtrhu je zastúpených viac ako tridsať firiem a spoločností. Študenti prejavujú záujem o všetky zúčastnené spoločnosti, najviac však o väčšie spoločnosti ako je IBM, Siemens, DELL, KPMG, Accenture, Deloitte, PwC, Ernst &Young, Prvá stavebná sporiteľňa, LIDL a tiež personálne agentúry ako napr. Grafton Recruitment Slovakia, CPL Jobs a iné,“ hovorí Lucia Knappek vedúca Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou Ekonomickej univerzity.

O veľtrh je zo strany študentov veľký záujem. Väčšina z nich si popri štúdiu hľadá prácu na skrátený pracovný úväzok. Ide hlavne o študentov v posledných dvoch rokoch štúdia a študenti 5. ročníkov sa už teraz informujú o možnosti zamestnania po škole.

„Štatistické údaje dokumentujú, že vysoké percento z nich sa zamestná do troch mesiacov po ukončení štúdia,“ povedala Lucia Knappek.

Piaty ročník Kariérnej cesty je sprevádzaný zaujímavými prednáškami. O štúdiu a práci v zahraničí porozprávajú odobníci zo spoločnosti Information Planet a o tom, aká dôležitá je online reputácia prinesie informácie personálna agentúra Grafton Recruitment Slovakia.

Veľtrh na pôde Ekonomickej univerzity začal v utorok 14. októbra a potrvá do stredy 15. októbra, do 17.00 hod.

Viac o téme: Študent Študenti Absolvent EUBA Kariérna cesta
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: red., Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy