Zoznam najatraktívnejších zamestnávateľov sveta 2014

Spoluzakladateľ spoločnosti Google Larry Page (vľavo) a Sergey Brin (vpravo)Spoluzakladateľ spoločnosti Google Larry Page (vľavo) a Sergey Brin (vpravo) Zdroj: SITA

Najatraktívnejší zamestnávatelia sveta prinášajú pre generáciu milénia presne to, čo k svojmu životu a práci potrebuje. Lákadlom je zvučné meno spoločnosti, príťažlivé pracovné prostredie, možnosť kariérneho rastu a zaujímavé finančné ohodnotenie. Všetky tieto atribúty spĺňa spoločnosť Google.

Proces hľadania práce mladých ľudí generácie Y sa oproti minulosti posunul dopredu. Absolventi škôl vyhľadávajú prácu aktívnejšie ako kedysi. Lákajú ich zvučné názvy veľkých spoločností, pre ktoré by chceli pracovať, a tak oslovujú spoločnosti priamo cez ich webstránky.

O atraktívnosti zamestnávateľov svedčí aj najnovší prieskum spoločnosti Universum. Viac ako 200 tisíc študentov z dvanástich najsilnejších ekonomík dostalo otázku, ktorý zo zamestnávateľov je pre nich najatraktívnejší a pre koho by chceli po skončení štúdia pracovať. Absolútnou jednotkou sa pre študentov ekonomických vied a technického smeru stala spoločnosť Google.

Pre študentov technického smeru začína byť lákadlom automobilový priemysel. Do prvej päťdesiatky sa dostali spoločnosti ako Volkswagen Group, Daimler/Mercedes-Benz, Shell, Ford Motor Company a Toyota.

„Automobilové spoločnosti už nie sú vnímané ako tradičné a staromódne aj vďaka napredujúcej technológii a inováciám v odbore,“ vysvetľuje Peter Nylader, generálny riaditeľ spoločnosti Universum.

Prekvapujúcim výsledkom je, že do rebríčka sa začínajú pretláčať poradenské spoločnosti, ako napríklad  Ernst & Young, PwC, KPMG a Deloitte, ktoré obsadzujú popredné miesta hneď po spoločnosti Google. Tieto spoločnosti, lákavé najmä pre študentov s ekonomickým zameraním, ponúkajú  absolventom škôl presne to, čo potrebujú. Ide o správnu kombináciu firemnej kultúry, kariérneho postupu, ďalšieho vzdelávania a rozvoja a finančného ohodnotenia.

Pre mladú generáciu Y je prestíž pracovať pre veľkú nadnárodnú spoločnosť. Láka ich kreatívne a zaujímavé pracovné prostredie a priateľská atmosféra.

„Je jedno, z akého miesta na svete ľudia tejto generácie pochádzajú, ich prístup k práci je iný. Presne vedia, akú úlohu bude zohrávať práca v ich živote, a preto vyhľadávajú zaujímavé pracovné prostredie“ hovorí Petter Nylander, generálny riaditeľ spoločnosti Universum.

Potom je už na zamestnávateľovi, aby vytvoril také pracovné prostredie, ktoré bude vyhovovať potrebám jeho zamestnancov. Nie vo všetkých spoločnostiach je zastúpenie generácie Y také výrazné, ako napríklad vo výrobných závodoch, v prípade ktorých len ťažko môžeme hovoriť o atraktívnom pracovnom prostredí.

10 najatraktívnejších zamestnávateľov pre študentov ekonomické smeru

  1. Google
  2. Microsoft
  3. BMW Group
  4. Apple
  5. GE
  6. IBM
  7. Intel
  8. Siemens
  9. Sony
  10. Shell

10 najatraktívnejších zamestnávateľov pre študentov technického smeru

  1. Google
  2. Ernst & Yong
  3. PwC
  4. KPMG
  5. Deloitte
  6. Microsoft
  7. Procter & Gamble
  8. Goldman Sachs
  9. Apple
  10. J.P. Morgan
Viac o téme: Zoznam Rebríček Google Zamestnávatelia PwC Najatraktívnejší zamestnávatelia Poradenské spoločnosti KMPG EY
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: SITA, Text: ami, Zdroj: Universumglobal.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy