Nové pracovné miesta sa rysujú v dvoch závodoch

V nových závodoch v Myjave a Ružomberku nájde prácu 450 ľudí.V nových závodoch v Myjave a Ružomberku nájde prácu 450 ľudí. Zdroj: photl.com

Podnikateľ plánuje postaviť na Slovensku dve fabriky. Jedna sa už realizuje v Myjave a druhá sa má postaviť v Ružomberku. Prácu by tu malo nájsť 450 ľudí.

Podnikateľ Milan Fiľo zamestná na Slovensku stovky ľudí. Majiteľ skupiny Eco-Invest, ktorá podniká najmä v papierenskom a mäsospracujúcom priemysle, postaví na Slovensku dve fabriky. Informoval o tom denník Hospodárske noviny.

 

"Prvú investíciu, ktorá zamestná 150 ľudí, už realizujeme v Myjave. Výroba by mala odštartovať v polovici tohto roka," avizoval Fiľo.

Preinvestujú tam 6 miliónov eur. Druhý závod postaví v Ružomberku.

"Tu pripravujeme výstavbu závodu na zelenej lúke, kde plánujeme zamestnať 300 ľudí," dodal. Myjavskú investíciu realizuje Fiľo z vlastných zdrojov.

Eco-Invest pritom pracuje aj na investícii za takmer 100 miliónov eur do ružomberskej papierne Mondi SCP. Tú podporila aj súčasná vláda, keď jej schválila dotácie vo forme daňových úľav za 25 miliónov eur. Na fabriku v Myjave Fiľo podporu zo strany štátu nedostal.

Podľa hovorcu Myjavy Mareka Hrina realizuje Fiľo investíciu v meste konkrétne cez svoju firmu Harmanec Bags.

"Firma už teraz robí nábory zamestnancov," uviedol pre HN Hrin.

Viac o téme: Fabrika Domáce Ružomberok Myjava Investícia Závod Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy