Slovensko získalo nové investície. Vytvorí sa 200 pracovných miest

Nový investor na Slovensku vytovrí 200 pracovných miest.Nový investor na Slovensku vytovrí 200 pracovných miest. Zdroj: photl.com

Slovenská republika získala dve nové investície z Nemecka. Skupina Schaeffler, ktorá už dnes zamestnáva v závodoch INA Skalica a INA Kysuce 8100 ľudí, chce prostredníctvom nich vytvoriť 200 nových pracovných miest.

Podľa Hospodárskych novín má na Slovensku postaviť výskumno-vývojové stredisko a vytvoriť Finančné centrum zdieľaných služieb pre celú Európu. Na tento účel by mali Nemci investovať asi 10 až 12 miliónov eur.

 

 

"Do budúcnosti je plánované rozšíriť spektrum produktov, ktoré by mali byť vyvíjané pre Európu, Áziu i Afriku," povedal generálny riaditeľ závodov INA Jaroslav Patka. Plánované stredisko by malo v prvej etape vyvíjať produkty, ktoré sa vyrábajú v Skalici a Kysuckom Novom Meste.

Finančné centrum zdieľaných služieb má zase poskytovať finančné služby pre spoločnosti skupiny Schaeffler v rámci celej Európy. Investor má spolu 180 závodov a predajných miest vo viac ako 50 krajinách. Vo svete zamestnáva asi 76- tisíc ľudí. Patka nekonkretizoval, koľko by mali Nemci do finančného centra investovať, nemalo by však v tomto prípade ísť o veľké výdavky.

"Investície budú nasmerované predovšetkým do tréningov zamestnancov, zameraných či už jazykovo alebo odborne," vysvetlil pre HN. Projekt má vytvoriť asi 65 až 75 nových miest.

 

Viac o téme: Domáce Investícia Nové Investor Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy