Na východe pokračujú v trende vytvárania pracovných miest

Na východe vytvorili v minulom roku 700 nových pracovných miest.Na východe vytvorili v minulom roku 700 nových pracovných miest. Zdroj: photl.com

V minulom roku sa podarilo v Spišskej Novej Vsi vytvoriť viac ako 700 nových pracovných miest. Miestna samospráva chce v tomto trende pokračovať aj v tomto roku.

"Myslím si, že v dnešnej dobe je to obrovský úspech. Približne polovica miest bola vytvorená u najväčšieho zamestnávateľa v meste vo firme Embraco, kde vďaka stimulu od vlády bola vytvorená nová zmena, nová linka," uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný.

Ďalšie pracovné miesta boli vytvorené v ďalších firmách kooperujúcich s Embracom, ale aj v dvoch nových nákupných centrách a iných firmách. Podľa primátora to znamená istú stabilizáciu na trhu práce.

"Pozitívne je aj to, že v meste začína vzrastať počet obyvateľov, pretože od revolúcie sa zaznamenal neustály pokles. Myslím, že to je nádejná správa, vo vytváraní pracovných miest chceme pokračovať aj v tomto roku," dodal Volný.

V Spišskej Novej Vsi je už od minulého roka dokončená priemyselná zóna Podskala, kde už je istý jeden menší investor.

"Obrazne povedané, za dverami stoja ďalší, ktorí však čakajú na stimul od vlády. Predpokladáme, že sa nám podarí získať týchto investorov, zo strany mesta majú ideálne podmienky vytvorené, v podstate zadarmo im dávame priestory v priemyselnej zóne Podskala," upozornil primátor. Verí, že sa ešte podarí vytvoriť ďalších približne 300 nových pracovných miest prioritne práve v tejto priemyselnej zóne.

Nezamestnanosť v okrese Spišská Nová Ves bola k 30. novembru minulého roka na úrovni 18,45 percenta.

"Nezamestnaných tu bolo k tomuto dátumu 9771. Čísla za posledný mesiac minulého roku ešte k dispozícii nemáme," uviedla Monika Rusnačková z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Spišskej Novej Vsi.

Obyvateľov žijúcich na území mesta Spišská Nová Ves je po poslednom sčítaní obyvateľstva viac ako 38.000.

Viac o téme: Domáce Miesto Východ Tvorba Pracovné Vytváranie Miest Pracovných
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy