Poznáme najlepšieho zamestnávateľa na Slovensku

Zamestnávateľom roka 2012 sa stala spoločnosť Philip Morris Slovakia.Zamestnávateľom roka 2012 sa stala spoločnosť Philip Morris Slovakia. Zdroj: photl.com

Na prvom mieste v rebríčku sa umiestnila spoločnosť pôsobiaca v tabakovom priemysle Philip Morris Slovakia. Druhé miesto obsadila firma za farmaceutického priemyslu a tretie IT spoločnosť.

V roku 2012 sa medzi najlepších zamestnávateľov na Slovensku umiestnilo päť spoločností z rôznych odvetví. Prvé miesto získala spoločnosť pôsobiaca v tabakovom priemysle Philip Morris Slovakia, s. r. o. Informovala o tom poradenská spoločnosť Aon Hewitt, autor metodológie a organizátor 8. ročníka štúdie Best Employers Slovensko.

Druhé miesto získala firma z farmaceutického priemyslu Roche Slovensko, s. r. o., tretie miesto IT spoločnosť Microsoft Slovakia, s. r. o., štvrtú priečku získala telekomunikačná firma Telefónica Slovakia, s. r. o. a piatu priečku farmaceutická spoločnosť Novartis Slovakia, s. r. o.

Do štúdie sa zaregistrovalo 42 spoločností z rôznych odvetví od finančných služieb cez informačné technológie, veľko- a maloobchod, farmáciu až po výrobné spoločnosti. Z pohľadu veľkosti firmy podľa počtu zamestnancov boli účastníci takmer rovnomerne rozdelení a až 48 % z prihlásených firiem tvorili veľké spoločnosti s viac ako 250 zamestnancami.

Spoločnosť Aon Hewitt patrí medzi najväčšie medzinárodné poradenské a outsourcingové spoločnosti v oblasti riadenia ľudských zdrojov na svete. Zamestnáva viac ako 29.000 zamestnancov v 90-tich krajinách, ktorí pomáhajú spoločnostiam získavať konkurenčnú výhodu pomocou vytvárania motivovanej a efektívnej pracovnej sily.

Viac o téme: Ocenenie Roka Domáce Víťaz Philip Zamestnávateľ Morris
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy