Ste nezamestnaný? Prácu nájdete v Nemecku alebo Rakúsku

Prácu môžete nájsť aj prostredníctvom projektu EURES.Prácu môžete nájsť aj prostredníctvom projektu EURES. Zdroj: photl.com

Najväčší záujem je najmä v nemecky hovoriacich krajinách v oblasti priemyselnej výroby, ubytovacích a stravovacích služieb a v oblasti stavebníctva.

Slovenské úrady práce v rámci projektu EURES ponúkajú aktuálne pre nezamestnaných v SR 718 pracovných miest v ostatných členských krajinách Európskej únie. Najviac ich je v nemecky hovoriacich štátoch, a to v Nemecku (312) a v Rakúsku (199). S niekoľkými desiatkami voľných pozícií nasledujú krajiny ako Holandsko či Veľká Británia.

Firmy zo zahraničia majú záujem najmä o pracovníkov do priemyselnej výroby, ubytovacích a stravovacích služieb i stavebníctva. Dopyt je aj po ľuďoch do sektora zdravotníctva a sociálnej pomoci, čo potvrdzujú aj personálne spoločnosti.

"Na trhoch Rakúska a Nemecka majú veľmi dobré šance nájsť si prácu mimo priemyselných sektorov aj ošetrovateľky," uviedla pre TASR Klára Javorská z personálnej spoločnosti Trenkwalder.
 

Projekt EURES, teda Európske služby zamestnanosti, je projektom Európskej komisie, pričom v SR ho zastrešuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Poradcovia a asistenti úradov práce majú tak za úlohu sprostredkovanie informácií občanom, evidenciu voľných miest a organizovanie výberových konaní. Podrobný zoznam pracovných ponúk môžu uchádzači o prácu nájsť nielen na úradoch práce, ale aj na  internetovej stránke

Viac o téme: Domáce Práca Hľadanie Práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy