Príznaky, že vaša firma i práca nestoja za nič: Prestaňte strácať drahocenný čas!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

V novej práci sa pravdepodobne cítite skvele, kým si jedného dňa neuvedomíte, že veci nie sú také dobré, ako ste si na začiatku mysleli. Niekedy sa to udeje skôr, než by ste sa nazdali. Ako čo najrýchlejšie pochopiť, že vaše pracovisko nestojí za nič a netreba tam strácať čas?

Znaky, že vaše pracovisko je potápajúca sa loď:

  1. Vládne zmätok
    Pokiaľ na vašom pracovisku zomrela logika, možno je načase začať hľadať zamestnanie na inom mieste. Dokonca aj vo veľmi rušnom a stresujúcom prostredí vládne nejaký zmysel pre poriadok. Ak nikto nevie „ako sa to v skutočnosti robí“ (bez ohľadu na to, aká malá úloha je) vyzerá to, že blázinec riadia šialenci. Dobré pracovné miesta znamenajú pochopenie hierarchie rolí, zodpovedností, povinností a profesionality, bez neho máte veľký problém.
  2. Všetky hlavy sú sklonené
    Ak nikto nie je ochotný hovoriť o alebo proti firemnej politike či praktikám, pretože by za to dostal výpoveď, niečo nie je v poriadku. Nemali by ste mať strach zo straty práce len preto, že ste poukázali na chyby alebo na potrebu zlepšenia istých postupov. Navyše stagnujúce pracovné prostredie znamená, že nikto sa nehýbe dopredu. Dobré zamestnanie by vám malo poskytnúť aj priestor na zlepšenie.
  3. Nikoho to nezaujíma
    Projekty meškajú a nikto si to vôbec nevšíma. Ľudia odchádzajú a nemá ich kto nahradiť. Kolegovia si navzájom vrazia nôž do chrbta kvôli povýšeniu, pretože každý vníma len svoje vlastné záujmy. Nikoho nič jednoducho netrápi.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Ako sa vyhnúť tomu, aby ste sa raz nemuseli rozhliadnuť okolo a zhroziť sa?

Oči majte otvorené

Na pohovore sa nebojte pýtať a zaujímajte sa prečo je miesto voľné. Známych alebo kontaktov na LinkedIn sa spýtajte na spoločnosť, v ktorej by ste chceli pracovať skôr než dáte definitívnu odpoveď. Ak vaša práca začína vyzerať mizerne, skúste sa zamyslieť, či sa na tom nedá niečo zmeniť.

Vnímajte deň po dni

Možno sú veci zlé len kvôli dočasným nepriaznivým okolnostiam. Ak ste na starosť dostali obrovský projekt alebo hrozného klienta, uvedomte si, že ich nemáte navždy. Zatnite zuby, ťažké obdobie prekonajte a zamerajte sa na lepšie časy, ktoré po ňom vo firme nastanú.

Chráňte si zdravý rozum a integritu

Keď dobrí pracovníci dostávajú príšerné pracovné miesta, je to hrozné, no napriek tomu by ste sa tým nemali nechať ovplyvniť a stať sa apatickými i cynickými. Začnite s chladnou hlavou hľadať niečo lepšie, no hlavne sa nedajte prichytiť pri hľadaní nového zamestnania počas pracovnej doby.

Viac o téme: Práca Firma Spoločnosť Nespokojný Zlá Potápať sa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Instagram, Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy