Rebríček spoločností, ktoré vám umožnia prácu z domu

Viaceré americké spoločnosti umožňujú svojim zamestnancom pracovať z domu.Viaceré americké spoločnosti umožňujú svojim zamestnancom pracovať z domu. Zdroj: photl.com

Aké spoločnosti poskytujú najväčšiu rovnováhu medzi prácou a súkromným životom? V Amerike môže pracovať z domu až 50 percent zamestnancov. Americký trend sa však rozširuje aj do európskych pobočiek amerických spoločností.

V Spojených štátoch amerických až päťdesiat percent zamestnancov má možnosť pracovať z domu. Kým v roku 1999 pracovalo z pohodia domova 9,5 milión ľudí, ich počet sa v roku 2010 zvýšil na 13,4 milióna. Pracovný portál FlexJobs zostavil rebríček spoločností, ktoré umožňujú svojim zamestnancom viaceré benefity, pričom najväčším benefitom je práca z domu.

Do prvej stovky spomedzi 25-tisíc spoločností sa dostali tie, ktoré v uplynulých rokoch poskytovali svojim zamestnancom najväčšiu rovnováhu medzi prácou a súkromným životom. V prvej desiatke sa ocitli hlavne technologické spoločnosti a spoločnosti pôsobiace v oblasti zdravotníctva. Viaceré spoločnosti, ktoré sa umiestnili v rebríčku sídla aj na Slovensku.
 

  1. Xerox
    Spoločnosť Xerox je svetovým lídrom v oblasti dokumentových technológií a služieb. V minulom roku umožnila spoločnosť najvyššiemu možnému počtu zamestnancov pracovať z pohodlia domova. Firma zamestnáva po celom svete viac ako 140-tisíc ľudí, na Slovensku je ich viac ako 40.  
     
  2. UnitedHealth Group
    UnitedHealth Group je najväčšia americká zdravotná poisťovňa, ktorá začiatkom tohto roka obsadzovala 208 pracovných pozícií, v ktorých poskytovala pre svojich zamestnancov flexibilnú pracovnú dobu.
     
  3. Dell
    Spoločnosť Dell je americká nadnárodná počítačová spoločnosť, ktorá ponúka nielen IT pracovné pozície, ale taktiež ponúka pracovné príležitosti pre manažérov a finančných konzultantov.
     
  4. Aetna
    Je tretia najväčšia americká zdravotná poisťovňa ponúkajúca rôzne pracovné príležitosti, od manažérov, až po sieťových špecialistov, ktorým umožňuje prácu na plný úväzok z domu.
     
  5. American Express
    American Express je medzinárodná spoločnosť poskytujúca finančné služby najmä prostredníctvom kreditných kariet so sídlom v New Yorku. Spoločnosť zamestnáva veľké množstvo  zamestnancov, ktorí sú neustále na cestách – cestovní konzultanti, vzťahoví manažéri a manažéri, ktorí majú na starosti stretnutia s klientmi.
     
  6. First Data
    First Data je hlavným poskytovateľom elektronických obchodných a platobných riešení na celom svete. Zamestnáva okolo 25-tisíc zamestnancov na celom svete a na Slovensku zamestnáva okolo 300  zamestnancov.
     
  7. Humana
    Humana v súčasnosti zamestnáva okolo 26-tisíc zamestnancov.
     
  8. Westat
    Westat je spoločnosť, ktorej vlastníkmi sú zamestnanci. Úlohou zamestnancov je uskutočňovať rôzne prieskumy podľa požiadaviek klientov.
     
  9. K12
    Je vzdelávacia organizácia, ktorá poskytuje online školenia pre deti v materskej škôlke až po študentov.
     
  10. ADP
    Spoločnosť poskytuje svojim klientom komplexné služby.
     

V prvej stovke sa nachádzajú aj spoločnosti, ktoré pôsobia na Slovensku:

IBM (18. miesto)

Aon (25. miesto)

Microsoft (37. miesto)

PricewaterhouseCoopers (53. miesto)

Novartis (78. miesto)

Viac o téme: Microsoft Dell Domu Práca Rovnováha Rebríček Office Z Spoločnosti Home Xerox IBM
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: Mashable.com; Flexjobs.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy