Pozor na šéfa! Toto všetko si všíma aj ten váš

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Bez ohľadu na to, kde pracujete, zrejme máte nadriadeného, ktorému sa musíte zodpovedať. Prácou vášho šéfa je dávať na vás i vašich spolupracovníkov pozor, a preto by ste sa nemali čudovať, že si každý deň všimne množstvo skutočností. Neveríte? Prinášame zoznam vecí, ktoré váš boss vidí, či sa vám to páči, alebo nie.

Kedy prichádzate

Prichádzate do práce o ôsmej, deviatej alebo až o desiatej? Rôzne pracovné kultúry vyžadujú rozdielne pracovné časy, no ak zvyknete do práce chodiť pravidelne o jedenástej, niekde je problém. Vezmite si príklad zo svojich kolegov a prichádzajte v podobnom čase ako oni.

Kedy odchádzate

Pokiaľ skutočne nemáte stanovenú presnú dochádzku, skúste sa zamyslieť kedy pracovisko opúšťate. Skôr ako vaši spolupracovníci? Neskôr? Ako kedy? Dajte si pozor, aby ste sa nestali tým, ktorý odchádza skôr každý deň.

Ako sa obliekate

Zamyslite sa, či máte v práci predpísaný spôsob obliekania. Hoci vo vašej kancelárii nie je nastolený prísny režim v oblasti oblečenia, neznamená to, že by ste mali nosiť minisukňu, či každý deň doraziť v pokrčenej košeli.

Čo robíte s firemnou technikou

Využívate firemný mobil na telefonáty klientom, alebo si krátite čas klebetením s kamarátkami a mamou? Počítač i ďalšiu techniku, ktorú máte k dispozícii, používajte hlavne na pracovné účely. Obmedzte aj používanie sociálnych sietí.

Facebook Galéria fotiek (2) Zdroj: internet,

Slová, ktoré používate

Nadávky na pracovisku jednoznačne obmedzte. Reči o vašom spôsobe vyjadrovania by sa mohli dostať až k šéfovi.

Či zapadáte do kolektívu

Vychádzate s kolegami, ale alebo ste v práci tým, čo nezapadá, práve vy? Ak ste noví, chvíľu to potrvá, no po čase by ste sa mali stať súčasťou kolektívu. Snažte sa zúčastňovať pracovných podujatí.

Ako si viete rozvrhnúť čas

Základnou vlastnosťou dobrého pracovníka je, že stíha robiť svoju prácu. Okrem dodržiavania termínov by ste si mali vedieť určiť priority a nemíňať čas na zbytočnosti.

Viac o téme: Práca Zamestnanec Šéf Všímať si
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy