Tajomstvá líderstva odhalené: 5 skrytých zručností, ktoré menia hru

Získali ste pozíciu lídra? Tím ľudí, ktorí sú plní očakavaní alebo nedôvery? Máte odvahu ale chýba vám koncept? Tak veľmi by ste sa chceli o niečo oprieť, pretože v minulosti ste zažili v práci ľudí, ktorí na sa pozíciu lídra nehodili. Táto séria článkov o líderstve je pre vás

Dnes si povieme o poslaní lídra.  Líder nie je funkcia - líderstvo je činnosť.

Ak je niekto na ceste prvý v kolóne, nie je líder aj keď, mohlo by sa zdať ...

Byť menovaný na nejakú pozíciu je v skutočnosti len prvým krokom na ceste lídra. Líderstvo nevyplýva z vášho titulu. Ak sa chcete stať viac ako šéf, ktorého ľudia budú následovať a podávať výsledky, potrebujete zvládnuť niekoľko schopností.

Pre tých, ktorí nemajú prirodzený talent,  môže byť líderstvo záhadou. Tušia  kam by mali ísť, nevidia pred seba a ak nie sú pripravení ľahko pohoria. K tejto téme váš čaká séria článkov, v ktorej krok po kroku prevedieme nového lídra procesom.

5 úrovní líderstva je koncept, ktorý funguje

  • Poskytuje jasný obraz o líderstve

Pre tých, ktorí nemajú prirodzený talent,  môže byť líderstvo záhadou. Tušia  kam by mali ísť, nevidia pred seba a ak nie sú pripravení ľahko pohoria.

  • Definuje vedenie ako sloveso, nie podstané meno

Existuje podstatný rozdiel medzi manažmentom a líderstvom. Manažmentu sa darí najlepšie ako ostávajú veci rovnaké. Líderstvo sa zaoberá ľuďmi, ich dynamikou a tá sa neustále mení. Výzvou líderstva je vytvárať zmenu a pomáhať rastu

  • Rozkladá líderstvo na zrozumiteľné kroky

Ako líderstvo začína, aké postupy je potrebné použiť, ako dokážeme získať vplyv na ostatných, ako vytvoriť výkonný tím a dokonca ako pomáhať nasledovníkom.

  • Poskytuje jasnú stratégiu rozvoja líderstva

Byť lídrom nie je len kariéra jednotliva, v prvom rade ide o rozvoj, pretože dobré líderstvo nie je o napredoavní seba samého ale o napredovaní tímu.

  • Dáva do súladu praktiky, princípy a hodnoty líderstva

Výsledkom líderstva je vytvárať princípy, ktorú fungujú ako mapa, ktorá umožňuje robiť múdre rozhodnutia.

Silvia Skalická – job mentor, www.silviaskalicka.sk, pomôžem vám nájsť nové riešenia, či už ste na strane zamestnávateľa alebo sa uchádzate o prácu. Ak ste zistili, že vašim spôsobom nedosahujete výsledky, je čas urobiť nový krok.

Tajomstvá líderstva odhalené: 5 Galéria fotiek (2)

Viac o téme: Líder Líderstvo
  • Autor: © Zoznam/skalicka
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy