Tri správne kroky v motivačnom liste a získate prácu

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Nepodceňujte schopnosti a vyzdvihnite svoje pracovné úspechy v motivačnom liste tak, aby ste dosiahli pozvanie na osobný pohovor.

Motivačný list, niekedy nazývaný aj tzv. sprievodný list alebo cover letter, by mal byť zaslaný zamestnávateľovi spolu so životopisom. Mal by byť krátky, stručný a mal by jasne opísať dôvod, prečo sa uchádzate o konkrétnu pracovnú pozíciu u daného zamestnávateľa.

 

1. krok
Prvý odstavec by vás mal zamestnávateľovi stručne predstaviť a preukázať, že vaše skúsenosti a prax sú dostatočné pre danú pozíciu.  Zároveň by mal obsahovať dôvody, ktoré vás viedli k uchádzaniu sa o danú pozíciu.

2. krok
V ďalšom odstavci by ste mali zdôrazniť, čo svojim príchodom do spoločnosti zamestnávateľovi prinesiete. Prečo by ste mali byť práve vy tým správnym kandidátom na konkrétnu pozíciu.

3. krok
V závere prejavte záujem a ochotu stretnúť sa so zamestnávateľom. Zároveň vyjadrite nádej, že práve vy budete tým vhodným kandidátom.

Motivačný list by mal v každom prípade obsahovať všetky náležitosti formálneho listu. Preto nezabudnite dodržať náležitosti, ktoré pozostávajú z hlavičky, určenia adresáta, miesta a dátumu. Potom nasleduje oslovenie kontaktnej osoby, samotný obsah listu a na konci váš podpis.

Neprezraďte však kontaktnej osobe v motivačnom liste všetko o sebe. Vytvorte v nej pocit, že si s vami bude chcieť dohodnúť osobné stretnutie, na ktorom by si dotvorila ucelený obraz o vašej osobe. Preto nezabudnite uviesť na seba kontaktné údaje (telefón a e-mail). Pozvanie na osobný pohovor vám zaručuje polovičný úspech na ceste k získaniu nového zamestnania.

Viac o téme: Cover List Motivačný Letter
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: red

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy