Vláda podporila firmy: Koľko ľudí si tak našlo prácu?

Vládne opatrenia na podporu malých a stredných podnikov priniesli vytvorenie 2 413 pracovných miest. vyplýva to z priebežnej správy o plnení programu zameraného na zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov a na podporu zamestnávania mladých ľudí, ktorú vo štvrtok vláda vzala na vedomie. Údaje obsiahnuté v priebežnej správe sú k obdobiu do 15. mája tohto roku od roku 2012.

V rámci programu je aktuálne uzavretých 527 zmlúv o poskytnutí nenávratnej finančnej pomoci v celkovej hodnote 218,65 mil. eur. Realizáciou týchto zmlúv vláda očakávala vytvorenie 2 489 nových pracovných miest, z čoho viac ako 60 % malo byť pre mladých nezamestnaných ľudí do 29 rokov. Dosiaľ sa prijímateľom nenávratnej finančnej pomoci podarilo vytvoriť celkovo 2 413 nových pracovných miest, pričom viac ako polovica je obsadená mladými nezamestnanými ľuďmi. 


Prečítajte si tiež: 150 voľných miest s priemerným platom 1 100 eur: Pošlete tu životopis?​


Program na podporu malých a stredných podnikov a na podporu zamestnávania mladých ľudí funguje v rámci Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. V priebehu rokov 2012 až 2013 boli vyhlásené tri výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Pôvodne bolo schválených 665 projektov v objeme 291,8 mil. eur so záväzkom vytvoriť viac než tritisíc pracovných miest, z čoho dvetisíc malo byť pre mladých do 29 rokov.

Viac o téme: Miesto Práca Vláda Zamestnanie Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy