Nové fleky v Trnave: Ktorá firma vytvorí stovku pracovných miest?

Zamestnanci spoločnosti Volkswagen SlovakiaZamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia Zdroj: SITA

Logistická spoločnosť Gefco Slovakia postaví v Trnave sklad nových vozidiel. Svoj logistický areál rozšíri o osem hektárov, na tejto ploche vznikne priestor pre 2 700 áut. Celková investícia do stavby a technológií dosiahne osem miliónov eur. Výstavba areálu začala v stredu, skolaudovaný má byť do konca tohto roka.

Generálny riaditeľ Gefco Slovakia Andrea Ambrogio hovorí, že nová investícia bude znamenať v priebehu nasledujúcich dvoch rokov vytvorenie dvoch stoviek nových pracovných miest. S náborom novým pracovníkov začne spoločnosť v priebehu septembra - októbra, aby už v januári mohli zabezpečovať prevádzku nového skladu. V súčasnosti spoločnosť zamestnáva v Trnave viac ako 400 ľudí, na Slovensku celkovo viac ako 600 zamestnancov. 


Prečítajte si tiež: Pracovať iba 4 dni v týždni: Dožijeme sa toho na Slovensku?​


Po spoločnosti Mecaplast je Gefco ďalší investor, ktorého pritiahla automobilka PSA Groupe Slovakia. "Trnavská automobilka si stanovila prioritu vytvárať partnerstvá a pritiahnuť čo najviac dodávateľov do svojho bezprostredného okolia. Príchod Mecaplastu a vybudovanie nového parku Gefco pre región strednej Európy v Trnave sú dôkazom napĺňania tohto cieľa,“ povedal pri začiatku výstavby generálny riaditeľ PSA Groupe Slovakia Remi Girardon. 

Manažér logistiky Gefco Slovakia Julien Lalande informoval, že spoločnosť v minulom roku zabezpečila medzinárodnú prepravu 332-tisíc vozidiel a v domácej distribúcii 9 700 vozidiel. Až 60 percent z celkového objemu vozidiel bolo prepravovaných po železnici, 40 percent po cestách. V Trnave sa podieľa aj na špecifických úpravách vozidiel z tamojšej automobilky, ako je montáž parkovacích kamier, GPS, alarmov alebo vyhrievaných sedadiel. Na Slovensku je Gefco jednotkou v logistike nových vozidiel, rovnakú pozíciu zastáva so štyrmi miliónmi prepravených vozidiel aj v rámci Európy.

Viac o téme: Automobilka Trnava Práca Zamestnanie Nové Nových Miesta Pracovné Miest Pracovných
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy