V Turci vzniknú nové miesta: Kto má šancu nájsť si prácu?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Strojárska firma Hennlich, s.r.o., Martin vlani medziročne zvýšila tržby o 14 % na 3,8 milióna eur. Informoval konateľ firmy Hennlich Pavel Šumera.

Za rastom podľa neho stojí predovšetkým zaradenie nových technických produktov do portfólia firmy a prehĺbenie špecializácie. "Výborným výsledkom pomohol rast slovenskej ekonomiky o viac ako tri percentá. Veľmi dôležitým faktorom bolo rozšírenie portfólia dodávaných produktov, prehĺbenie špecializácie našich spolupracovníkov, a tiež rozšírenie tímu technických špecialistov," uviedol konateľ firmy Hennlich.

Doplnil, že v minulom roku sa podarilo firme dokončiť niekoľko dôležitých zákaziek v rôznych priemyselných odvetviach. "Patria medzi ne určite dodávky multispojok pre roboty v automobilovom priemysle, ostrekovacie systémy pre slovenské železiarne alebo špeciálne odkladacie stanice pre automobilový priemysel," dodal Šumera.


Prečítajte si tiež: Práca na strednom Slovensku: Tieto ponuky čakajú na obsadenie!​


V súčasnej dobe pracuje vo firme, ktorá má sídlo v Martine a pobočku v Bratislave, spolu 40 ľudí. V minulom roku firma rozšírila tím o desiatku nových spolupracovníkov. "V tomto roku plánujeme rozšíriť náš tím zhruba o ďalších desať nových členov. Pôjde opäť predovšetkým o technické pozície," podotkol konateľ firmy Hennlich.

Pripomenul, že firma plánuje pri Martine v katastrálnom území obce Košťany nad Turcom vybudovať nový areál. V prvej etape by mala výška investície dosiahnuť 2 milióny eur na rozlohe zhruba 2500 štvorcových metrov. Jej súčasťou bude administratívna časť, "inteligentné" sklady, výrobná časť a časť pre výskum a vývoj. "Momentálne sme v stave vybavovania územného rozhodnutia. Zároveň sa robia prípravné práce na začatie projektu pre stavebné povolenie. S výstavbou by sme chceli začať po získaní všetkých potrebných povolení začiatkom budúceho roka," uzavrel Šumera.

Viac o téme: Miesto Práca Turiec Pracovné Džob Martin
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy