Čo je PCM a ako môže pomôcť s komunikáciou?

Čo je PCM a ako môže pomôcť s komunikáciou? Process Communication Model , teda inovatívny komunikačný a osobnostný model, ktorý vám umožní porozumieť, motivovať a komunikovať efektívne so svojím okolím, vytvoril americký psychológ a univerzitný profesor Dr. Taibi Kahler v polovici sedemdesiatych rokov. Skúmal medziľudskú komunikáciu a počas svojej práce s klientmi si všimol, že v každodennom správaní existujú určité vzory, ktoré sú spojené so špecifickými pozitívnymi a negatívnymi reakciami na určité veci a udalosti. Tiež videl rad negatívnych reakcií, ktoré boli spojené so stresom. Taibi došiel k záveru, že na základe toho, čo váš partner hovorí a ako sa chová, môžete spoľahlivo predpovedať jeho reakcie v rôznych stresových situáciách.

Process Communication Mode® ponúka spoľahlivé a overené metódy identifikácie a pochopenie štruktúry osobnosti , vysvetľuje aký je vplyv životných udalostí na konkrétnu osobnosť a komunikačnú dynamiku medzi ľuďmi. Na základe vedecky ocenenom klinickom objave PCM bolo vytrénovaných takmer milión ľudí z piatich kontinentov z rôznych oblastí (ako sú manažment, obchod, predaj, vzdelávanie,  politika, medicína, medziľudské vzťahy atď.), ktorí sa zúčastnili  tréningu PCM.

O tom, či len rozprávame alebo efektívne komunikujeme nám povie Marián Dubjel na konferencii HR Development Academy: Rozvoj ľudských zdrojov 2018 už tento týždeň vo štvrtok, 29.11.2018 v Bratislave.

Marián Dubjel, certifikovaný tréner pre Global Bayer Leadership Academy, sa prvý raz stretol s Process Communication Model ® už v  roku 2010 a v roku 2014 sa stal certifikovaným trénerom a koučom. Špecializuje sa na témy ako je Leadership a Manažment Development, Predaj a Vyjednávanie, Implementácia Sales Force Effectiveness, Rozvoj predajnej stratégie, Key Account Manažment, Nastavenie Segmentácie a Targetingu and Executive koučing. Má skúsenosti s vedením projektov v Európe, Latinskej Amerike a Ázii.

Ak máte záujem zistiť o efektívnej komunikácii a PCM modeli viac, registrujte sa na konferenciu Rozvoj ľudských zdrojov 2018 ešte dnes.

 

Viac o téme: Workshop HRDA PCM
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: HRDA

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy