20 povolaní, ktoré by ste chceli robiť aj vy: Pozrite sa, za čo sú firmy ochotné platiť

Predstavte si, že by ste hrali videohry celý týždeň a ešte by vám za hranie sa aj platili. Alebo vás bavia krížovky? Čo takto ich vymýšľať. Mať prácu, ktorá je zároveň vašou životnou záľubou, je doslova na nezaplatenie. V tomto článku vám predstavíme 20 najzábavnejších pracovných pozícií sveta, ktoré si nielen zamilujete, ale aj váš osobný účet bude vďaka nim krásne rásť.

 

 

1. Inštruktor jazdy na Ferrari

Byť platený za jazdu na Ferrari? Práca snov, najmä pre mužov. A ročný plat? Sedíte? Od 77-tisíc po 103-tisíc eur ročne. Jediné, čo potrebujete na vykonávanie tejto práce, sú rozsiahle skúsenosti s profesionálnymi pretekmi a odborný výcvik.
 

2. Profesionálny hráč videohier

Hráte sa radi? Tak táto práca je určená priamo pre vás. 24 hodín denne 7 dní v týždni byť hráčom. Chceli by ste? Ročne si hraním zarobíte takmer 43-tisíc eur v závislosti od dopytu, no musíte byť naozaj dobrý hráč a videohry skutočne milovať.
 

3. Domovník na súkromnom ostrove

Ste dobrodruh, milujete šum mora a slnečné lúče? Práca pre vás ako stvorená. Starať sa o súkromný ostrov a ročne si pri tom zarobiť takmer až 85-tisíc eur, kto by nechcel? No táto práca vyžaduje, aby ste boli skvelým plavcom a vášnivým vodným športovcom.
 

4. Štylista jedál

Že milujete jedlo a umenie? Svoje vášne jednoducho skombinujte a môžete sa živiť ako umelecký štylista jedál. Ročný plat je takmer 66-tisíc eur. Aby ste si touto prácou mohli zarábať, potrebujete estetické cítenie a vedieť o jedle ako takom čo najviac.
 

5. Dabing

Máte neuveriteľnú slovnú zásobu a ešte k tomu viete meniť svoj hlas? Gratulujeme! Môžete sa živiť dabingom. Práca je skvele platená, takmer 70-tisíc ročne, no váš hlas musíte mať vždy pod kontrolou.
 

6. Technik nevybuchnutej munície

Milujete adrenalín? Tak v tejto práci ho budete mať viac ako dosť. Zaisťovať nevybuchnuté munície je pre mužov to pravé orechové a k tomu ohromujúca čiastka 128-tisíc eur ročne. Podmienkou je byť profesionálom v tejto oblasti.
 

7. Etický hacker

Neetické heckovanie? V tomto prípade to neplatí! Práve naopak. Tento heker je platený, aby hekoval a zabezpečoval počítačové systémy. Ročne si zarobí až 120-tisíc eur, no etika mu nesmie byť cudzia. Musí mať certifikát kvalifikácie pre etické hekovanie a certifikát globálneho informačného zabezpečenia.
 

8. Krížovkár

Máte radi krížovky? A čo takto si vytvoriť svoje vlastné? Za vytvorenie krížovkárskeho rébusu dostanete takmer 60-tisíc ročne. Čo k tomu treba? Rozsiahle vedomosti, bohatý slovník a byť schopný splniť prísny harmonogram.
 

9. Dizajnér videohier

Chcete úplne novú videohru? Môžete si ju vytvoriť a ešte vám za ňu zaplatia takmer 70-tisíc eur, ak bude po nej dopyt. No na takéto fajn miesto je treba mať minimálne diplom v dizajne videohier alebo informatike a nadšenie a znalosti o videohrách.
 

10. Pilot balóna

Aj teplovzdušný balón musí mať svojho pilota. Nie je to krása, každý deň si lietať v oblakoch a mať za to krásnych 60-tisíc ročne? No musíte mať potrebný certifikát, ktorý vás oprávňuje lietať na balóne a mať nalietaných aspoň 1 200 hodín.
 

11. Návrhár hračiek

Splňte si svoj detský sen a navrhujte hračky pre deti. Dostanete 60-tisíc eur ročne a môžete sa hrať. Čo k tomu treba? Mať cit pre dizajn, vášeň k hračkám a dokonale poznať deti, v akom veku aké hračky preferujú.
 

12. Tvorca koláčikov šťastia

Koláčiky vie piecť hocikto, no čo by to boli za koláčiky bez šťastného odkazu? Pochutíte si a ešte k vám príde krásny odkaz. Človek, ktorý chce písať tieto šťastné odkazy, si ročne zarobí až 60-tisíc eur. A požiadavky na túto pozíciu?  Množstvo nápadov pre 3 miliardy šťastných koláčikov.
 

13. Dablér hollywoodských hviezd

Milujete film, ale nemáte herectvo? Nevadí, môžete byť dablér a zožať tak potlesk. Ročný plat je takmer 85-tisíc eur, no najprv musíte získal členstvo v registri kandidátov a mať vynikajúcu fyzickú kondíciu.
 

14. Tvár Disneylandu

Byť tvárou Disneylandu? To znie skvele a deti vás budú ako postavičku z rozprávky milovať. Za jašenie sa v kostýme dostanete ročne 27-tisíc eur, no musíte vyzerať presne ako postavička z rozprávky, musíte sa tak i správať a v neposlednom rade musíte milovať deti.
 

15. Kritik jedál

Radi kritizujete iných? Čo tak sa s tým živiť? Nikdy tak nebudete platiť za jedlo ale oni vám za to, že jete a kritizujete, zaplatia 40-tisíc ročne. A požiadavky? Vynikajúce kulinárske vedomosti a citlivé chuťové a čuchové bunky, vynikajúce komunikačné zručnosti a to najdôležitejšie - všímať si detaily.
 

16. Degustátor zmrzliny

Jesť zmrzlinu a mať za to platené? Kto by nechcel? Táto pozícia je platená veľmi dobre. Dostanete 51-tisíc eur ročne, no musíte mať k zmrzline mimoriadny vzťah, pretože ju budete jesť každý deň. 
 

17. Navigátor

Chceli by ste byť navigátor slávnych formúl a šepkať do uška šoférom pokyny? Môžete a dostanete za to až 114-tisíc eur, no musíte byť absolvent v matematike a fyzike, byť schopný pracovať pod obrovským tlakom, pretože stačí, ak sa omeškáte o pol sekundy a môže byť neskoro.  

18. Degustátor vín

Byť degustátor je najlepším  povolaním pre milovníkov vína. Cestujete po svete, degustujete a ochutnávate. Ročná mzda je okolo 34 000€, ale majster degustátor až 128 000€ ročne. A aké znalosti musíte mať? Vaše chuťové bunky musia byť veľmi citlivé na vôňu a chuť a samozrejme, musíte mať komunikačné znalosti.
 

19. Profesionál na sociálnych sieťach

Pomáhať ľuďom byť online, nahrávať fotografie na Facebook, Twitter, Snapchat či Instagram a byť doslova ich guru v sociálnych sieťach a dostávať za to plat? Čoby nie. Zarábať do 70-tisíc eur je krásne. No musíte sa rýchlo učiť a zoznamovať sa s najnovším trendmi, rôznymi platformami a musíte mať rozsiahle vedomosti v oblasti marketingu.
 

20. Televízny či rozhlasový moderátor

On-air za každých okolností. Práca, ktorá je zábavou a prináša vám dennú dávku adrenalínu. Pri tejto práci je rande s celebritami a politikmi na dennom poriadku. Za takúto prácičku dostanete 38-tisíc eur ročne. No musíte mať titul zo žurnalistiky, vynikajúce komunikačné schopnosti a vedieť pracovať pod obrovským tlakom.

Viac o téme: Najlepšie povolania
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: kch; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy