Top 9 zamestnaní, ktoré by ste chceli robiť aj vy: Pre niektoré by ste hneď podali výpoveď

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Zabudnite na tradičné povolania ako predavač, cukrárka, recepčná či účtovník. V niektorých krajinách sú ľudia platení za úplne iné a mnohokrát veľmi obľúbené činnosti: napríklad za to, že hrajú videohry, pijú pivo, pozerajú televízor alebo sa dokonca starajú o pandy. Pozrite sa na ďalšie z netypických povolaní. Stavíme sa, že niektoré z nich by ste brali aj vy.

 


 

  1. Vedec čokolády
    Milujete čokoládu a radi by ste ju podrobne skúmali? V roku 2014 ste mali obrovskú príležitosť: Univerzita v Cambridge otvárala pozíciu na vedca čokolády. Vašou úlohou bolopoctivou vedeckou prácou zistiť, čo umožní čokoláde zostať pevnou a chutnou aj v horúcom prostredí.
  2. Ochutnávač piva
    Zbožňujete pivo a chceli by ste byť platený za to, že ho pijete? Nie, nejde o výmysel ani rozprávku. Táto pozícia sa objavila už v roku 2016. Istý americký inštitút zamestnal človeka, ktorého úlohou malo byť cestovať po krajine, ochutnávať jednotlivé pivá a študovať históriu pivovarníctva danej oblasti. Skvelý  džob, čo poviete?
  3. Testovač tobogánov
    Že ste v každom aquaparku prvým, kto musí vyskúšať  všetky tobogány? Predstavte si, že by vám za túto obľúbenú aktivitu platili. Údajne sa to podarilo jednému vysokoškolskému študentovi, ktorý zadarmo cestoval po Turecku a Egypte a za túto prácu si zarobil 30 000 dolárov. Celkom slušná brigáda, však?
  4. LegoMajster
    Lego nie je hračkou iba pre deti, jeho čaru podliehajú aj dospelí. Ak ste v skladaní týchto legendárnych kociek naozaj dobrý, začnite poriadne trénovať. Ak sa totiž stanete v tejto činnosti majstrom, môžete získať fantastickú prácu. Na svete údajne existuje iba  40 Lego Majstrov, ktorých úlohou je stavať nadživotný modely alebo sa podieľajú na dizajnovaní niektorých častí v LegoLande.
  5. Mačacia kaviareň
    Špecializované mačacie kaviarne sú v Japonsku úplne bežnými záležitosťami. Najväčším lákadlom tejto kaviarne nie je len dobrá káva, ale aj možnosť pohrať sa s mačkami, ktoré v tejto kaviarni bývajú. Ak uvažujete nad rozbehnutím biznisu a vlastníte tieto domáce zvieratá, pouvažujete nad touto možnosťou.
  6. Testovač videohier
    Pred tým, než sa videohra dostane ku konečnému spotrebiteľovi, je potrebné ju poriadne otestovať a „vychytať všetky muchy“. Práve na to sú najímaní testovači videohier, ktorí sú platení za to, aby hru hrali a pripomienkovali.
  7. Inštruktor surfovania pre psov
    Pôvodne táto práca vznikla pre ľudí, ktorí sa chceli učiť surfovať so svojím psom. Našli sa však ľudia, ktorí sú ochotní platiť aj za to, aby ich pes mal vlastného inštruktora surfovania.
  8. Profesionálny TV divák
    Hľadáte prácu, ktorá by spočívala v celodennom sedení pred televízorom a nemuseli by ste sa za to cítiť vinný? Mnohé televízne relácie a programy si „objednávajú“ pracovníkov, ktorých úlohou je identifikovať a vybrať vhodné scény do iných programov.
  9. Pandia opatrovateľka
    Špecializované centrum pre ochranu pánd v Číne hľadá kandidátov, ktorí budú ochotní stráviť celý rok s pandami, starať sa o ne a zdieľať spolu s nimi ich radosti, ale aj útrapy. Ak zbožňujete pandy, nemali by ste váhať.
Viac o téme: Práca Zamestnanie Opatrovateľka Povolanie Zvláštne Netradičné Netypická Netradičná Povolania Zamestnania Čudné. netradičné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: pixabay.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy