7 jednoduchých vecí, ktoré robia najšťastnejší ľudia na svete: Vďaka tomuto sa im žije ľahšie

Zdroj: thinkstockphotos.com

Myslíte si, že najšťastnejší ľudia sú tí, ktorí majú v banke obrovské majetky, v garážach niekoľko luxusných áut a vlastnia honosné sídla? Milionári radi často a radi prezentujú ich dokonalý život – predovšetkým na sociálnych sieťach. A nech fotografie či videá vyzerajú akokoľvek dobre, určite sa nedá povedať, že to je to pravé šťastie. Pravdou totiž je, že šťastnejší s tučným bankovým kontom nebudete. Bude sa vám možno žiť ľahšie, skutočné šťastie je však ukryté inde. Najšťastnejší ľudia na svete to vedia – takto sa im darí žiť si spokojne. Vyskúšajte to aj vy.

  1. Cenia si svoju rodinu
    Sú krajiny, v ktorých ľudia žijú v podmienkach, ktoré by niektorí označili za hrozné. Jednou z takých krajín je napríklad aj Indonézia. Ľudia tu žijú v slumoch, nemajú dostatok vody, čelia rôznym živelným pohromám. Je však prekvapivé, čo priniesli výsledky národného prieskumu. Ukázalo sa totiž, že títo ľudia sú šťastní vďaka jednej dôležitej veci – svojej rodine.
  2. Snažia sa, aby mali splnené svoje základné potreby
    Teda aby mali kde bývať, mali svoju posteľ, netrpeli hladom a mohli si občas dopriať malé radosti. Samozrejme, mohli by mať toho viac – drahé auto, vilu a kopec peňazí, vážia si však aj to, čo majú a zakrývajú sa len takou perinou, akú majú.
  3. Pomáhajú iným ľuďom
    Obyčajná pomoc niekomu inému robí zázraky: človek má pocit, že nie je sám na tomto svete, je užitočný a radosť, ktorú svojou pomocou inému spôsobí, sa prenesie aj naňho. Poraziť smútok sa dá veľmi jednoducho – staňte sa dobrovoľníkom  a navštevujte seniorov v domovoch dôchodcov, prekonať depresiu vraj pomáha aj venčenie psov z útulku.
  4. Nedržia sa minulosti
    Neúspechy, výpoveď zo strany hlúpeho šéfa, rozchod či rozvod po dlhých rokoch... Človeka trápia mnohé veci, nemôže sa však nimi zaoberať a smútiť príliš dlho. Najšťastnejší  ľudia vedia, že nemá zmysel držať sa toho, čo bolo. Preto urobia hrubú čiaru za smutnou či neúspešnou minulosťou a pozerajú sa už len dopredu.
  5. Majú sen
    Najšťastnejší ľudia majú dôvod, pre ktoré sa budia každé ráno. Či už je to ich sen alebo túžba po niečom – je to niečo, čo je pre nich hnacím motorom vpred.
  6. Nezostávajú len pri snívaní
    Najšťastnejší ľudia vedia, že netreba len snívať, pre to, aby dosiahli to, po čom túžia, musia aj niečo urobiť. Neváhajú si teda „vyhrnúť rukávy“ a ísť si za svojím.
  7. Sú trpezliví
    To, čo má prísť, príde. Najšťastnejší ľudia sa netrápia nad tým, čo nemajú, čo im chýba alebo čo by mohli mať. Sú trpezliví: vedia, že veci sú tak, ako majú byť a oni sa nakoniec dočkajú toho, čo im má patriť.

    Robíte niektorú z týchto vecí aj vy?
Viac o téme: Peniaze Majetok Ľudia Šťastie Šťastný Nájsť Bohatstvo Najšťastnejší Byť Ako
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy