Ste single? 5 dôvodov, prečo máte šancu byť úspešnejší, než keby ste mali partnera

Hoci sa o samote väčšinou hovorí negatívne, nemusí platiť, že takýto život je nevyhnutne horší. Áno, život vo dvojici prináša obrovské výhody, predsa sa však aj v single fungovaní nájde niekoľko vecí, ktoré tromfnú partnerský zväzok. Ak ste práve bez partnera, nezúfajte. Pomyslite si, aké možnosti máte a že šance na úspech sú vo vašom prípade dokonca väčšie než pri ľuďoch, ktorí sú zadaní. Ako je to možné?

 

 

  1. Single ľudia sa viac socializujú
    Ľudia, ktorí sú dlho sami, sú údajne v lepšom kontakte so svojou rodinou, sú ochotnejší viac pomáhať a socializovať sa so svojimi priateľmi, susedmi či ľuďmi vo svojom okolí. Single ľudia strávia v priemere 12 minút denne komunikáciou s inými, u ľudí, ktorí sú zadaní, sa tento čas znižuje na 7,8 minút za deň. Dá sa predpokladať, že ľudia bez partnera si takýmto spôsobom kompenzujú svoju osamelosť, čo je však na druhej strane výhoda, pretože môžu stretávať a spoznávať nových ľudí.
  2. Single ľudia majú viac času pre seba
    Odborníci tvrdia, že práve v dnešnej dobe digitálnych médií a nekonečných možností byť v kontakte s hocikým, hocikedy a hocikde, byť single ponúka jasnú výhodu: takýto človek si totiž môže užívať samotu. Tú samotu, ktorá umožní človeku nahliadnuť do seba, zistiť, kto vlastne je a aký má jeho život zmysel a cieľ.
  3. Single ľudia vedia lepšie narábať s peniazmi
    Ľudia, ktorí žijú sami, majú údajne menej pôžičiek a dlhov ako ľudia, ktorí sú v manželskom zväzku.
  4. Single ľudia sú zdravší
    Keďže majú viac voľného času, viac sa venujú športu či cvičeniu. Ukázalo sa totiž, že napríklad vydaté ženy často priberú, a rovnako to platí aj pri mužoch – po uzavretí zväzku sa ľudia vo väčšine prípadov začnú o seba menej starať a neprihliadajú napríklad na svoju váhu.
  5. Single ľudia sú v práci viac obľúbenejší než ženatí muži či vydaté ženy
    ​Ľudia, ktorí nemajú záväzky, totiž nepracujú iba pre peniaze (na splatenie úverov, zaplatenie účtov,..). K svojej práci pristupujú tak, že ich napĺňa, dáva im zmysel a svoju kariéru chcú aj ďalej rozvíjať.
Viac o téme: Valentín Úspech Single Úspešnejší
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, psychologytoday.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy