Naučte sa, ako sa stať obľúbeným: Postačia vám na to iba 4 sekundy

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Keď sa s niekým zoznámite, už po pár sekundách si ľudia o vás začnú vytvárať mienku a robiť úsudky o tom, aký ste. Či ste dostatočne dobrý na to, aby vás prijali do zamestnania. Alebo či stojíte za pozvanie na rande. Vedeli ste, že zlý prvý dojem len veľmi ťažko napravíte? Hoci sa to dá, naozaj to nie je jednoduché. Oveľa jednoduchšie je zamerať sa na to, aby ste sa u cudzej osoby zapísali už na začiatku prvého stretnutia. Ako na to? Postačia vám len 4 sekundy - jednoducho len dodržujte nasledujúce rady.

 

  1. Buďte otvorený
    Nielen v zmysle toho, čo hovoríte, ale takisto aj v rámci reči vášho tela. Stojte tvárou tvár k človeku, s ktorým sa zoznamujete. Nezakrývajte si srdce rukami či ramenami. Ak máte na sebe kabát, rozopnite si ho. Odborníci tiež radia, že je dôležité nastaviť sa pozitívne – pri zoznamovaní sa s človekom by ste mali cítiť a uvedomovať si vlastnú srdečnosť.
  2. Udržujte očný kontakt
    Ak chcete, aby si vás ľudia obľúbili a spravili ste na nich dobrý dojem, mali by ste byť práve vy ten, kto iniciuje očný kontakt. Nejde však len tak o pozeranie sa na seba, dajte si záležať, aby z vašich očí vyžarovala priateľskosť. Zároveň ale nie je dobré na druhého človeka bez prestania civieť – ideálny kontakt trvá zhruba 3 sekundy. Ak by trval dlhšie ako 9 sekúnd, začne byť pre druhú stranu nepríjemný.
  3. Žiarte
    Odborníci radia, aby ste boli vy ten prvý, kto sa pri stretnutí s cudzím človekom usmeje. Vyšlete tak signál, že ste srdečný. Výskumy tiež ukazujú, že usmiatím sa na niekoho, s kým sa práve zoznamujete, je šikovný spôsob, ako si vás ten druhý zapamätá. Dajte si však pozor na úsmevy na pohovoroch – pričasté a bezdôvodné usmievanie znižuje vaše šance na úspech. Úsmev by mal byť na vašej tvári predovšetkým pri zoznamovaní, počas rozhovoru by ste mali pôsobiť vážne a seriózne.  
  4. Pozdravte sa správne
    Okrem pozdravu „dobrý deň“ alebo „ahoj“ pridajte aj srdečné podanie ruky. Pri zoznamovaní sa zopakujte meno človeka, s ktorým ste sa práve stretli.
  5. Nakloňte sa
    Neznamená to, že sa musíte vhrnúť do náručia človeka, s ktorým sa práve zoznamujete. Odborníci odporúčajú nenápadne sa nakloniť smerom k osobe, s ktorou ste sa zoznámili a s ktorou vediete rozhovor. Vyšlete tým signál, že ste otvorený a zaujíma vás to, čo daný človek hovorí.
Viac o téme: Práca Pohovor Obľúbený Práci Pohovore Obľúbeným Stať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinksto

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy