Nechce vám zamestnávateľ zvýšiť plat? Vyjednajte si aspoň tieto výhody

Ak ste zamestnaný v spoločnosti už nejaký ten čas, je prirodzené, že po čase sa rozhodnete požiadať o vyšší plat. Niektorí šťastlivci dostanú na svoju požiadavku pozitívnu odpoveď, sú však aj takí, ktorým zamestnávateľ odmietne navýšiť mzdu. Dôvodov na to môže mať niekoľko. Ak vaše argumenty, prečo by ste si zaslúžili vyšší plat, nezabrali, máte možnosť, ako to vyriešiť tak, aby boli spokojné obe strany. Prečítajte si, ako.

 

 

Ak v práci podávate skvelé výsledky a nebojíte sa ani práce navyše, mali by ste trvať na spravodlivej kompenzácii. Ak to už teda nejde formou zvýšenia platu, je tu 5 šikovných alternatív, ako to môžete vyriešiť. Inšpirujte sa.
 

  1. Pomoc s vašou náplňou práce
    Nie je nič výnimočné, ak zamestnanec vykonáva viacero pozícií súčasne. Niekedy sú to však činnosti, ktoré by zvládol aj praktikant či brigádnik. Ak sa chcete venovať viac konkrétnej práci, no nezostáva vám na to čas kvôli „papierovačkám“ či iným drobným povinnostiam, dohodnite sa so zamestnávateľom, nech vám zabezpečí výpomoc v podobe brigádnika či študenta absolvujúceho prax vo vašej spoločnosti.
  2. Viac voľného času
    Ak vám v práci nepreplácajú nadčasy, dohodnite sa so zamestnávateľom, že si za tieto hodiny navyše môžete vybrať náhradné voľno.
  3. Lepšie pracovné vybavenie
    Pracujete s počítačom, ktorý má už svoje najlepšie časy za sebou? Zišlo by sa vám kvalitnejšie pracovné oblečenie či dôležité ochranné pomôcky? Vaša stolička vyzerá, že to už každú chvíľu vzdá? Ak vám zamestnávateľ odmietne zvýšiť mzdu, trvajte aspoň na tom, aby sa postaral aspoň o to, aby sa vám lepšie a ľahšie pracovalo.
  4. Kurzy a školenia
    Ak teda zamestnávateľ nemá na to, aby vám každý mesiac vyplácal o niečo vyššiu mzdu, mal by do vás aspoň investovať. Ak vám preplatí rozličné kurzy, certifikáty a školenia, veľa tým môžete získať – vaša hodnota porastie, a tak si napríklad budete môcť vypýtať na trhu práce viac. Keď nie u vášho súčasného zamestnávateľa, tak u nového.
  5. Flexibilná pracovná doba
    Vyšší plat teda nedostanete. Fajn. Zabojujte však aspoň ohľadom vašej pracovnej doby. Dohodnite sa so svojím zamestnávateľom, aby vám umožnil prácu domu, prípadne vám ju povoľoval častejšie. Hoci si finančne neprilepšíte, budete si môcť užívať výhody jednoduchšieho riešenia svojich súkromných či rodinných záležitostí. A to je obrovská výhoda.

Čo by ste si so svojím zamestnávateľom vyjednali vy, ak by vám odmietol zvýšiť plat?

Viac o téme: Plat Mzda Zvýšenie Mzdy Benefity Ako Vyjednať Platu Mzdu Vyššiu Vyššý
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy