Týchto 5 jazykov musíte ovládať, ak chcete super prácu so skvelým platom

Určite tušíte, že do rebríčka jazykov, ktoré vám zaručia nielen slušný plat, ale aj výhodu na trhu práce, patrí anglický jazyk. Ten však v tomto zozname neuvádzame, keďže angličtina je dnes považovaná za základnú znalosť uchádzača a zamestnávatelia okrem tohto jazyka vyžadujú aj ďalšie. Ktoré jazyky sa oplatí naučiť, ak si chcete nájsť skvelý džob s parádnym platom?

 


 

  1. Nemecký jazyk
    Nemecko je jednou z troch krajín, ktoré sú považované za hnacie motory ekonomiky eurozóny. Ovládať nemčinu sa však neoplatí len preto, že sa vám tak otvoria dvere na pracovnom trhu v Nemecku, využiť ju budete môcť aj v Rakúsku, ktoré je povestné slušnými zárobkami a okrem toho je len na skok od nás.
  2. Francúzsky jazyk
    Môže sa zdať, že francúzsky hovoria len ľudia žijúci v tejto krajine, ukazuje sa však, že francúzština patrí medzi najrozšírenejšie jazyky hneď po angličtine. Ak ovládate tento jazyk, nezískate tak prístup len do francúzskych spoločností, budete si tiež môcť hľadať prácu v krajinách s oblasťami, v ktorých je francúzština bežne rozšírená, ako napríklad Kanada, Švajčiarsko, Belgicko, ale aj severná a subsaharská Afrika.
  3. Španielsky jazyk
    Vedeli ste, že španielčina je jazykom, ktorý sa používa, prípadne je veľmi dôležitý až v 44 krajinách po celom svete? Ovládať ho je teda pri hľadaní práce pre uchádzača obrovskou výhodou. Údajne je to tiež jeden z jazykov, ktorí sa učí veľmi ľahko. Vyskúšate?
  4. Mandarínčina
    Nie je žiadnym tajomstvom, že Čína je dominujúcou krajinou z hľadiska globálnej ekonomiky. Aj preto sa mnohí biznismeni zaujímajú o Čínu – o zlatú baňu príležitostí s viac ako miliardou ľudí, na ktorých môžu cieliť. Problémom však je, že naučiť sa mandarčínčinu nie je vôbec jednoduché. 
  5. Arabský jazyk
    Arabský svet je považovaný za jeden z najbohatších regiónov na svete. Tí, ktorí ovládajú arabčinu, majú príležitosť rozbehnúť medzinárodnú kariéru v rozličných odvetviach ako napríklad vzdelávanie, financie, žurnalistika či služby. 

Viac o téme: Práca Angličtina Čínština Arabský Francúzsky Španielsky Platy Jazyk Nemecký Plat Mzda Arabčina Učiť Skvelý Jazyky Anglický Prácu Naučiť Dobrú Mandarínsky Mandarínčina Jazykovka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy