5 brilantných viet, ktoré by ste mali vysloviť na pohovore: Urobte dobrý dojem

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Nezáväzný rozhovor je skvelý spôsob, ako si nájsť „cestičku“ k personalistovi. Ako však takúto konverzáciu odštartovať? Niektorým uchádzačom to ide samo, presne vedia, kedy čo povedať či zažartovať. Pre niektorých je však stretnutie s novým človekom stresujúce – a v prípade pohovoru ešte viac. Lámete si aj vy hlavu, ako na pohovore „prelomiť ľady“, ako pôsobiť priateľsky a príjemne? Týchto 5 viet vám môže pomôcť!

 

 

  1. „Rád vás spoznávam. Aký ste mali víkend?“
    Nie je to síce najkreatívnejší spôsob, ako otvoriť konverzáciu,  ukážete tak ale, že ste sebavedomý, proaktívny a priateľský. Zároveň prináša skvelú príležitosť na príjemný, nezáväzný rozhovor, ktorým ale nezachádzate do súkromia personalistu.
  2. „Gratulujem k zisku ocenenia!“
    Podarilo sa spoločnosti získať nejaké významné ocenenie? Ak sa do nej hlásite, mali by ste byť o tom informovaný. Nečakajte, kým príde kontrolná otázka, či ste túto novinku zachytili – pochvalou ukážete, že máte o svojom potenciálnom zamestnávateľovi dobrý prehľad. Zabezpečte si ďalšie plusové body!
  3. „Tento obraz je fantastický!“
    Páčia sa vám obrazy na stenách v sídle firmy? Alebo má spoločnosť vkusne zariadené priestory? Prečo by ste ich nemali pochváliť – nenechajte si len pre seba, ak sa vám niečo zapáčilo. Okrem malého „šplhnutia“ si je to tiež skvelý odrazový mostík konverzácie.
  4. „Čo sa vám na práci v tejto spoločnosti najviac páči?“
    Ak sa zaujímate, ako sa ostatným zamestnancom páči pracovať pre daného zamestnávateľa, vysielate tým signál, že sa o prácu naozaj zaujímate a chcete vedieť viac o firemnej kultúre spoločnosti.
  5.  „Veľmi sa páčil posledný článok na vašom blogu.“
    Fantastická veta, ktorou ukážete personalistovi, že sa o danú firmu naozaj zaujímate a aktívne ju sledujete. Kto by nechcel takéhoto zamestnanca?

Prečítajte si tiež: 6 vecí, ktoré personalisti neznášajú, keď robíme na pohovore​


Viac o téme: Pohovor Prvý Začať Ako Dobrý Povedať Dojem Pohovore Urobiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy