Naplánujte si dovolenku na rok 2024 s rozumom: Prinášame vám veľký prehľad štátnych sviatkov, školských prázdnin a predĺžených víkendov

Ak ste tajne dúfali, že nový rok vám prinesie množstvo predĺžených víkendov, asi vás sklameme. V roku 2024 sa budeme musieť zmieriť s tým, že značná časť sviatkov pripadne na víkend a nebudeme mať toľko možností, ako nakombinovať čo najviac dní voľna s minimom čerpaní dovolenky. No napriek tomu, vám dáme niekoľko užitočných tipov, ako si ušetriť pár dní dovolenky k dobru.

JANUÁR

1. január - (pondelok) - Deň vzniku Slovenskej republiky
6. január - (sobota)- Zjavenie pána (Traja králi)

FEBRUÁR, MAREC, APRÍL

Sa budú niesť v znamení školských prázdnin a veľkonočných sviatkov. V týchto mesiacoch by mali spozornieť najmä rodičia mladších žiakov.

od 19. do 23. februára – jarné školské prázdniny odštartujú študenti a žiaci z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja
od 26. februára do 1. marca - bude prázdninovať Košický a Prešovský kraj
od 4. do 8. marca - prídu ako posledný na rad študenti a žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja

Veľká noc nám tento rok pripadne na prelom mesiacov Marec/Apríl. Samozrejme potešíme aj všetkých školou povinných, ktorí sa môžu tešiť na až na 6 dní voľna vďaka prázdninám od 28. marca až do 2. apríla.

29. marec - (piatok) - Veľkonočný piatok – prinesie prvý predĺžený víkend v roku 2024
1. apríl - (pondelok) - Veľkonočný pondelok

MÁJ

1. máj - (streda) - Sviatok práce
8. máj - (streda) - Deň víťazstva nad fašizmom

NÁŠ TIP: Máme tu hneď dva sviatky uprostred týždňa. Ak si vezmete dva dni voľna vo štvrtok a piatok 2. a 3. mája vyjde vám 5 dní voľna od 1. - 5. mája. Ak k tomu pridáte dovolenku aj pondelok a utorok 6. a 7. mája, čaká vás skvelých 8 dní voľna s využitím len 4 dní dovolenky.

JÚL

Pre tento mesiac sú typické letné prázdniny, ktoré začnú od 1. júla a potrvajú až do 1. septembra.

5. júl - (piatok) - Sviatok svätého Cyrila a Metoda – a máme tu v poradí druhý predĺžený víkend

AUGUST

29. august - (štvrtok) - Výročie Slovenského národného povstania

NÁŠ TIP: Dovolenka v piatok 30. augusta vám zabezpečí 4 dni voľna od 29. augusta - 1. septembra.

SEPTEMBER

Tento mesiac sa asi nestane favoritom, čo sa týka sviatkov, ktoré vyšli zhodne na víkend. Nezabudnite na začiatok nového školského roka, kedy sa brány škôl otvoria v pondelok 2. septembra.

1. september - (nedeľa) - Deň Ústavy Slovenskej republiky
15. september - (nedeľa) - Sedembolestnej Panny Márie

OKTÓBER

Študenti sa opäť potešia, tentoraz jesenným prázdninám od 30. – 31. októbra.

28. október - (sobota) – Deň vzniku samostatného československého štátu

NOVEMBER

1. november - (piatok) - Sviatok všetkých svätých  - posledný predĺžený víkend v tomto roku
17. november - (nedeľa) - Deň boja za slobodu a demokraciu

DECEMBER

Máme tu suverénneho favorita, čo sa týka sviatkov. Čakajú nás Vianoce a vianočné prázdniny od 23. decembra do 7. januára.

24. december - (utorok) - Štedrý deň
25. december - (streda) - Prvý sviatok vianočný
26. december - (štvrtok) - Druhý sviatok vianočný

NÁŠ TIP: Vianočné sviatky dopriali všetkým pracujúcim a dali im pod vianočný stromček 3 dni voľna, ak by ste si však chceli predĺžiť relax v kruhu svojej rodiny a priateľov, tak dovolenkou 23. decembra a 27. decembra získate až 7 dní voľna. Ak sa vám to stále zdá málo, tak si vezmite voľno ešte 30. a 31. decembra a za 4 dni dovolenky si doprajete 10 dní odpočinku od 23. decembra 2024 do 1. januára 2025.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

  • Autor: © Zoznam/vargova
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy