7 tipov, ako urobiť dobrý dojem na nového šéfa

Chystáte sa do novej práce a chceli by ste na svojho nového šéfa urobiť dobrý dojem? Prvé stretnutie môže ovplyvniť váš následný pracovný vzťah, preto by ste nemali túto prípravu podceniť.


Ak sa budete riadiť našimi tipmi, podarí sa vám urobiť dobrý dojem, z ktorého neskôr budete môcť ťažiť aj na pracovisku. 

  1. Nikdy nemeškajte
    Nedochvíľnych ľudí nemá nikto rád a najmä nie ľudia, ktorí si vážia každú minútu svojho času. Prvý deň preto príďte radšej o pár minút skôr. Je lepšie, ak budete čakať vy, než keby mali nadriadení čakať na vás. Tým by ste hneď znížili mienku o sebe. 
  2. Očný kontakt a sebavedomie
    Snažte sa udržiavať očný kontakt, no zároveň príliš nezízajte. Tvárte sa sebavedomo, stojte vzpriamene a nepozerajte do zeme. Netvárte sa utiahnuto ako sivá myška, ale ukážte im, že ste si vedomí svojej hodnoty. Vaše sebavedomé vystupovanie na nich môže zapôsobiť a určite vás neprehliadnu. 
  3. Vzhľad je dôležitý
    Dbajte dôraz na výber svojho oblečenia. Neoblečte si nič vyzývavé alebo prehnane farebné, siahnite skôr po neutrálnych farbách a kúskoch. Ženy by nemali pútať pozornosť príliš veľkým výstrihom, pretože ten by tiež mohol znížiť mienku daného nadriadeného. 
  4. Predstavte sa
    Pripravte si dopredu pár viet o sebe, o tom, odkiaľ ste, čo ste vyštudovali a čo máte v pláne dosiahnuť. Ak vás šéf požiada o to, aby ste sa predstavili, nebudete musieť tápať a premýšľať, čo poviete. Hovorte o sebe len pravdu, zbytočne ju neprikrášľujte, no tiež sa nebojte pochváliť za úspechy, ktoré ste už dosiahli. 
  5. Naučte sa niečo o ňom
    Urobte si menší prieskum a snažte sa o svojom šéfovi zistiť pár informácií. Tie môžete využiť v bežnej konverzácii, keď nebudete vedieť, akou témou pokračovať. Neprežeňte to ale, aby ste nepôsobili ako stalker, ktorý ho sleduje. 
  6. Nebojte sa povedať svoj názor
    Ak sa vám niečo nepáči alebo s tým nesúhlasíte, nemajte strach povedať svoj názor, aj keď je iný než názor nadriadeného. Nehovorte útočne alebo agresívne, radšej použite argumenty, ktorými svoj postoj obhájite. V prípade, že by ste sa mýlili, nebojte sa priznať si chybu. Každý sa môže pomýliť a určite to ocení aj váš nový šéf. 
  7. Nevnucujte sa
    Nesnažte sa hneď na začiatku podliezať a zbytočne sa angažovať vo všetkých pracovných záležitostiach. Choďte na to radšej postupne. Ak by ste hneď na začiatku prevzali veľkú iniciatívu, mohli by ste tým spôsobiť zmätočný dojem o sebe a svojej osobe. 

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

  • Autor: © Zoznam/siposova
  • Zdroj: Foto: Getty, RED

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy