Nepríjemné správanie na pracovisku? Toto sú znaky, že vás kolegovia majú v zuboch

Existuje veľa jemných (a menej jemných) znamení, že vás vaši spolupracovníci nemajú práve v láske. Ak ste si všimli, že s vami neudržiavajú očný kontakt, šíria o vás škaredé fámy alebo sa prestanú usmievať v okamihu, keď vstúpite do miestnosti, môžete sa zamyslieť nad tým, ako táto situácia vlastne vznikla.

„Väčšina spolupracovníkov vám nebude chcieť otvorene ukázať, že s vami majú problém, aby si nespôsobili problémy či neohrozili svoju kariéru,“ hovorí Lynn Taylorová, expertka na vzťahy na pracovisku. „Môžu vám sťažovať život, no budú sa to snažiť robiť nenápadne. Napriek tomu existujú jasné znaky, ktoré sú dôkazom, že nekonajú vo vašom najlepšom záujme.“

Tieto znaky je dôležité rozpoznať, aby ste si ich mohli všímať a skúsiť veci zmeniť skôr, ako bude neskoro. „Samozrejme nie je možné, aby vás mal každý jeden kolega rád,“ vysvetľuje expertka. Mali by ste však snažiť byť citlivý k potrebám všetkých kolegov, zostať pozitívny a priateľský, otvorene komunikovať a dať im priestor na chyby.

 „Tých, ktorí budujú zdravé vzťahy na pracovisku, čaká skvelá kariéra,“ hovorí Taylorová.“Ak máte silné a zdravé pracovné vzťahy, budete v práci efektívnejší a úspešnejší.“

Ak vás majú kolegovia radi, všetko je odrazu jednoduchšie. Ľudia vám kryjú chrbát, keď to potrebujete, je pre vás oveľa ľahšie vypýtať si láskavosť, v čase núdze dostanete pomoc a môžete očakávať aj lepšiu spoluprácu.

Toto sú znaky, že vás kolegovia majú v zuboch

  1. Jednoducho to cítite v kostiach
  2. Keď ste v ich blízkosti, neusmievajú sa
  3. Nedokážu sa vám pozrieť do očí
  4. Vyhýbajú sa vám
  5. Ohovárajú vás
  6. Ignorujú vás
  7. V rozhovoroch sú úseční
  8. Z ich neverbálnych prejavov cítiť negativitu
  9. Nikdy vás nepozývajú na spoločenské akcie
  10. Väčšinou s vami komunikujú emailom, hoci nie sú ďaleko
  11. Neustále s vami nesúhlasia
  12. Nikdy sa nezaujímajú o vás ani váš osobný život
  13. Nikdy vás nezahŕňajú do firemnej debaty
  14. Vytvárajú skupinky
  15. Nedôverujú vám
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: businessinsider, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy