4 tipy na lacnú letnú dovolenku, ak nechcete vycestovať k moru

Zdroj: Getty Images

Koronakríza narušila životy mnohým ľuďom. Niektorí prišli o prácu, iným boli znížené platy. Leto, ktoré si ľudia zvykli naplánovať na oddych, bude pre mnohých tento rok vyzerať úplne inak. Ak hľadáte lacnú letnú dovolenku alebo pre vírus nechcete vycestovať do zahraničia, existuje niekoľko spôsobov, ako si počas leta dobre oddýchnuť aj za málo peňazí. Inšpirujte sa.

 

 

 

  1. Stanovačka
    Vyberte si miesto na stanovačku, naskočte na autobus, do vlaku alebo auta a nezabudnite si stan. Zložíte sa, kde chcete a budete si užívať krásy prírody. Striedajte miesta na stanovačku – „zložte“ sa pri jazere, kde sa budete kúpať len vy, alebo si vyberte voňavý les, v ktorom vás bude budiť kukanie kukučky. Okrem toho vás takáto dovolenka nebude stáť veľa. Ušetríte najmä za ubytovanie. Zvyšné peniaze môžete minúť  na potravinové zásoby. Ak sa nebojíte tmy a chcete zažiť poriadne dobrodružstvo, stanovanie môže byť skvelá verzia letnej dovolenky.
  2. Spoznajte vaše mesto alebo okolie
    A prečo nie? Ako často sa vydávate objavovať vaše vlastné mesto alebo jeho okolie? Pozrite sa naňho inak ako keď ním cez deň prechádzate a náhlite sa do práce. Prejdite sa centrom, zablúďte do okrajových častí, na ďalší deň zas môžete vycestovať do najbližšieho mesta a spoznať ho. Mnoho ľudí cestuje a objavuje ďaleké krajiny, no pritom ani nepozná svoje blízke či ďaleké okolie.
  3. A čo takto vidiek?
    Ak žijete v meste, skúste sa dostať na chalupu. Majú vaši známi chatu, na ktorú nemajú čas? Dohodnite sa, že vy sa im o ňu postaráte – upracete, vynovíte, a za to v nej budete môcť stráviť niekoľkodňový či týždňový pobyt.
    Že vy na vidieku žijete? A čo takto si spraviť na záhrade vlastné malé kúpalisko? Menšie nafukovacie bazény sú cenovo dostupné. Stačí napustiť vodu a osviežiť sa počas horúcich dní.
    Ak sa rozhodnete stráviť dovolenku na vidieku (alebo doma), pripravte si program: cyklotúry, turistika, ale doprajte si napríklad aj dlhé vyspávanie. Robte všetko to, na čo počas roka bežne nemáte čas. Ide predsa o váš oddych a regeneráciu.
  4. Spoznajte Slovensko
    Že na východe nič nie je? Omyl. Východ, západ aj stred Slovenska majú čo ponúknuť. Spravte si plán výletov a vycestujte za krásami našej krajiny. Spišský hrad ste už videli? A čo Lietavský hrad – najväčšia a najkrajšie zachovaná zrúcanina pár kilometrov od Žiliny? Kúpele v Piešťanoch, Bardejov, Rajecké Teplice, drevené kostolíky na východe Slovenska – je toho toľko, čo by ste mali vidieť – dokonca sa môže stať, že vám bude málo dovolenkových dní.
Viac o téme: Dovolenka Leto Korona
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy