4 príznaky, ktoré by ste nemali ignorovať: Ak si aj vy v práci hovoríte tieto vety, začnite písať výpoveď

Zdroj: Getty Images

Niekedy je v práci len hektické obdobie a nahromadený stres spôsobuje, že si hovoríte, že to už ďalej nezvládnete. Potom sa však situácia ustáli a vy ste znova spokojný. Takéto obdobia sa objavujú u mnohých zamestnancov. Ak sa vám však v hlave objavujú aj iné myšlienky, ktoré spochybňujú vaše pôsobenie v danej firme, mali by ste zvážiť, či sa nepoobzerať po novom zamestnaní. Najmä ak si čoraz častejšie hovoríte nasledujúce vety, zvážte, či by pre vás odchod z firmy nebol vykúpením.

 

  1. Už nemám kam rásť
    Hoci by ste sa chceli posunúť ďalej, nie je to možné? Nemáte totiž kam? Vyššie miesto už nedosiahnete, viac sa už naučiť neviete? Nenechávajte plynúť drahocenný čas, ak sa nerozhýbete, nebudete rásť a „zakrniete“.
  2. Firma nevidí môj potenciál
    Ak ste vo firme zaškatuľkovaný a nikto vo vás nevidí viac, než len pozíciu, ktorú aktuálne vykonávate, nemá zmysel vo firme zostať. Ak ukazujete svoj potenciál, no odozva chýba, nečakajte a vyberte sa tam, kde bude priestor nielen pre váš rast, ale aj vaše povýšenie.
  3. Táto práca ma už nebaví
    Objavuje sa táto veta vo vašej hlave často? Je to varovný prst, ktorý by ste nemali ignorovať. Ak vás vaša práca nebaví, bude sa to postupne len zhoršovať. Frustrácia, hnev, smútok a nespokojnosť s prácou sa môže preniesť aj do vášho osobného života. A to predsa nechcete.
  4. Chcel by som mať vlastný biznis
    Stále častejšie cítite volanie, že by ste sa radšej venovali niečomu vlastnému? Nenechajte toto volanie odísť, sadnite si za stôl so zápisníkom a reálne sa zamyslite, ako by vaše podnikanie vyzeralo. Spíšte si všetky vaše predstavy a túžby, plusy a mínusy, čo by ste získali a čo by ste mohli stratiť. Dodajte si odvahu a urobte krok vpred ku kariére, s ktorou budete spokojný. 
Viac o téme: Podnikanie Výpoveď Vlastný biznis
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: cnbc; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy